Hur byter jag en Clutch?

Byta koppling kräver några verktyg och en grundläggande proceduren för att följa. Den gamla kopplingen måste tas bort och en ny installerad. Nödvändiga åtgärder för att ersätta en koppling varierar beroende på vilken typ av fordon. Till exempel att ersätta en bil koppling, en enklare process används än att ersätta en lastbil koppling. Innan de tips för hur man byter en koppling, montera en koppling kit. Detta inkluderar en koppling disk, tryckplatta, koppling anpassning verktyg, skruvmejsel, metriska nyckel uppsättning och en domkraft. Innan du byter ut en koppling på din bil, kanske du vill höja den från marken med hjälp av domkraft, vilket ger dig mer utrymme att arbeta. För att ta bort den nuvarande kopplingen, ta bort alla yttre delar ligger nära kopplingen, inklusive golvet shifter. Var noga med att koppla ur avgasröret, som rök kunde släppa ut härifrån när du arbetar med den kopplingen om den är ansluten. Sedan tar du bort inre delar under huven. Se till att få förrätten, som vanligtvis är beläget nära överföringen. Kopplar drivaxel och hydraulcylinder slang. Nu använder det metriska nyckel som att ta ut överföringen. Bultarna måste noga ångras med skiftnyckeln som före sändningen kommer förlora. Avlägsna tryckplatta och gamla koppling disk och inspektera kopplingen svänghjulet. Om den är sliten eller skadad, ska den också bytas.

Ersätt en koppling när den gamla tas bort. Använd verktyget kopplingen anpassningen till installera den nya kopplingen disken och tryckplatta. Ersätt överföring av återknyta alla bultar. Byt inre delar såsom startmotor, drive-axel och hydraulisk cylinder slang, och vara säker på att de kopplas in igen ordentligt. Avgasröret bör nu vara ansluten och växelreglage bör installeras.

I ett större fordon såsom lastbil, på väg att ersätta en koppling avviker något. The drive-axeln vid överföringen oket ska tas bort först, följt av skiftet tornet. Det är viktigt att dränera transmissionsolja från enheten innan du tar bort bultarna. Nu sätter kopplingen jack i kopplingen taggar och ta bort kopplingen.

För att byta en koppling i en lastbil, placera lamellskivor på kopplingen i beställning av foder dem på svänghjulet och bultning dem till det. Ta bort bultarna att släppa fjädrarna, och ta bort domkraften från kopplingen centrum. Nu sticka kopplingen, och installera en ny koppling broms. För att slutföra processen, installera om överföring och alla andra delar som togs bort. När du ersätter en koppling, köra fordonet vid låga hastigheter på en parkeringsplats för att testa det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.