Hur ändrar jag Bromsvätska?

Många mekanik rekommenderar att du ändrar bromsvätskan i bilen med några års mellanrum för att se din broms systemet fortsätter att fungera effektivt och för att förhindra skador på komponenterna. Det är inte svårt att byta bromsvätska, men du kommer att behöva flera ny behållare med bromsvätska, en kort längd klar rör, en nyckel som passar ventiler bromsen Bleeder på bromsok, och antingen en assistent eller en enmans Bleeder kit. Var noga med att använda antingen DOT 3 och DOT 4 bromsvätska, som DOT 5 och 5. 1 är avsedda endast för tävlingsbilar och inte kan blandas med de typer som används i normala fordon. Innan du byter bromsvätska, många mekanik tyder rengör utsidan av huvudcylindern för att hindra smuts från att komma in och förorena system. Då kommer du att behöva öppna reservoarer och dra ut den gamla bromsvätskan med hävert. En gammal Turkiet baster kommer också att räcka. När den gamla bromsvätskan avlägsnas, fyll varje bromsvätska behållaren med ny vätska från en behållare som du just har öppnat. Då måste du välja ett hjul att börja med. Med nyckel, lossa ventilen broms Bleeder så att det blir lätt att vända när det är dags. Om det har fastnat stängt, spraya ventilen med penetrerande olja eller värma den med en tändare kan hjälpa lossa det. Var bara noga med att inte avbryta ventilen, eftersom du måste då inget sätt att blöda bromsarna utan att varken borra ut och ersätter den trasiga ventilen, eller ersätta hela bromsok! I det här läget behöver du ha din assistent sitta inne i bilen så att de kan trampa på bromsen för dig. Med tydliga röret över Bleeder bröstvårtan och en tråget under, öppna ventilen och sedan be din assistent för att trampa på bromsen. Gamla, smutsiga bromsvätska kommer att strömma genom röret och in i tråget. När pedalen är nere, kommer din assistent måste berätta för dig så att du kan stänga ventilen. Först då bör de ta sitt foten från bromsen, ta bort det för tidigt att dra luft tillbaka upp i systemet.

Upprepa dessa steg tills ingenting annat än ren, kommer klar vätska ut när bromspedalen är nedtryckt . Har din assistent hålla ett öga på bromsvätska behållare, och fylla på den när det behövs. Om du av misstag suga luft i systemet, måste du upprepa stegen ovan flera gånger, tills inga luftbubblor dyka upp i vätska som strömmar genom röret. När du är klar med varje hjul, gå vidare till nästa och upprepa hela processen tills alla fyra hjulen har tappats på blod. Sedan är det bara stänga bromsvätskan reservoar dubbelkolla Bleeder ventiler för att kontrollera att de är stängda, och du är klar! Det är viktigt att byta bromsvätska ungefär vartannat år för att bibehålla en ren arbetar bromssystem. Bromsvätskan är utformat för att absorbera fukt i bromssystemet. Detta håller ditt bromssystem i gott skick, men också förkortar livslängden på bromsvätska. När vätskan har absorberat för mycket fukt, kommer det kokar vid en lägre temperatur, och när det händer din bromsarna slutar fungera. Dessutom tenderar fukt ha smuts i den, som råkar i bromsen komponenter och kan skada dem.

Också, på grund bromsvätskor absorberar fukt, gamla, öppnade behållare med bromsvätska kan inte återanvändas. Alltid köpa helt nya behållare varje gång du vätska byta broms.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.