Behöver jag ett Scooter licens?

Lagar varierar från land till land, men i allmänhet, om du är bosatt i USA måste du ha en skoter licens eller en anteckning till en befintlig licens för att driva en skoter. De flesta stater kräver att för att driva en skoter den sökande måste vara minst 16 år och ta en särskild kunskap och körprov för att få en skoter licens. I vissa stater, skoter licenser inte utfärdas på grund av vespor är förbjudet som körs på allmänna vägar och motorvägar. Eftersom Lagar varierar från land till land och från stad till stad, är det bäst att kontakta ditt lokala Department of Motor Vehicles (DMV) och ta reda på om du behöver en skoter licens för den typ av skoter du har och i så fall vilken typ. Definitionen på en skoter varierar från stat till stat. Vissa stater definierar en skoter som en moped, andra definierar det som en motorcykel. Många stater knöl en skoter i med en motorcykel, därav "M" klass licens. Dessutom vissa stater, Kalifornien till exempel utfärda M1 och M2 licenser som skiljer mellan olika typer av motordrivna fordon du får arbeta fritt.

Vilken typ av skoter licens du behöver beror på vilken typ av skoter du har. Så, återigen, kolla med din lokala DMV för specifik information om vilken typ av skoter licens du behöver, om något. Flesta stater klassificerar typer av motordrivna fordon motorstorlek, fordonets vikt, och den maximala hastigheten för fordonet. Beroende på din behörighet definition, kan du behöva en scooter licens, ett godkännande till din befintliga licens, eller ditt körkort kan vara tillräckligt.

Generellt gäller att om du är över 16 år, måste du skaffa en scooter licens. Om du är under 16 men över 14 behöver du en skoter licens tillstånd för att driva en skoter. Vissa stater kräver en förare måste vara över 18. Processen kan kräva att du tar extra förarens klasser och att ta ett extra prov motorcykel kunskap. Det viktigaste är att se till att du kontaktar din lokala DMV för specifika detaljer om hur man skaffar rätt licens för dina behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.