Är billiga Däck Givande?

Däck är, för de flesta fordon, pneumatiska gummi-detaljer som täcker hjul på fordonet för att hjälpa den att fungera bättre. Däck hjälpa i alla möjliga saker på en bil eller lastbil, inklusive hjälp uppnå bättre bromsförmåga genom att erbjuda en gripande yta, ger bättre väggrepp, speciellt på våta vägar, och ger bättre kontroll över styrningen. Däck fungerar också som en studsande buffert mellan vägen och den egna bilen, vilket gör åkturen mycket jämnare än vad den annars skulle vara. Däck finns i alla former och storlekar, och även kommer i alla möjliga prisklasser, från extremt hög prestanda och mycket dyra däck, mer middle-of-the-road billiga däck.

Alla däck är värdefulla, oavsett om de är dyra däck eller billiga däck. När allt kommer omkring, utan däck ett fordon inte kan köra ordentligt, och med gamla och slitna däck fordonets prestanda lider oerhört. Även om det ofta är idealiskt att ha mer avancerade däck på en bil, när det gäller hantering och bekvämlighet är det nästan alltid bättre att ha billiga däck än att fortsätta att köra på däck som har avklädd av slitbanan, eller däck som har slitits så tunna att de riskerar att popping.

Naturligtvis, när någon talar om billiga däck, kan de talar om två olika saker. Å ena sidan kan någon tala om billiga däck och kan hänvisa till den kvalitetsnivå däcken ha om de har bra mönsterdjup, oavsett om de är konstruerade för höga hastigheter, oavsett om de kan bromsa plötsligt. Å andra sidan kanske någon kan bara hänvisa till priset: Många ställen erbjuder mer avancerade däck till överkomliga priser, vilket gör dem de facto billiga däck.

Konsten att göra billiga däck värt är att avgöra vad dina exakta behov, och att hitta däck som uppfyller dessa behov, utan även yttre egenskaper som kommer helt enkelt kostar extra. Vanligtvis bilar komma nya med dyrare märke däck, som faktiskt är kapabla att göra mycket mer än de flesta behöver. Att lista ut vad för slags billiga däck du har råd att få, men du vill sitta ner och bestämma några saker om dina körvanor och de villkor som du kör i.

Först av allt, räkna ut hur snabbt du ofta kör på motorvägen. Om din topphastighet är oftast bara omkring 75 mph (120 km /h), är det mycket osannolikt att du skulle behöva däcken dimensionerade för mer än 100 mph (160 KPH). Många amerikaner har en tendens att tro att de kör mycket fortare än vad de faktiskt gör, vilket leder dem att spendera extra pengar på högre klassade däck, när de kunde nöja sig med billiga däck är dimensionerade för lägre hastigheter. Allmänhet, endast de med högpresterande sportbilar, de som vet att de vill köra en bra bit över hastighetsgränser, eller de som kör i Europa regelbundet behöver höghastighetståg däck.

andra viktiga faktor som du behöver titta på är den dragning betyg på dina däck. Grade A däcken har bäst dragning, och därför kunna bromsa mycket mer plötsligt än klass B däck. Om du bor i en torr miljö utan mycket behov av häftig inbromsning, då hands däcken kommer att bli mycket billigare, och kan fungera lika bra. Om, å andra sidan, du bor i ett regnigt klimat, billiga hands däck kan utgöra en fara dig, och bör undvikas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.