Vad orsakar gaspriserna Rise?

medan priset på bröd, mjölk och andra dagliga behovet förblir ganska konstant, gaspriserna ofta verkar helt ologiskt. Men det är inte bensinstation ägaren som är att fastställa det pris du betalar vid pumpen. Över 85 procent av priset på bensin bestäms redan innan den anländer till stationen. Som du kanske tror, utbud och efterfrågan är en av de viktigaste faktorerna som orsakar gaspriserna stiger. Under sommaren, när föraren normalt sett planerar semestrar, går priset på gas upp. Gas stiger också kort runt Thanksgiving, jul och andra helgdagar där människor förväntas resa för att se familj och vänner. Medborgarnas farhågor om en bensin brist, till exempel vad som hände efter orkanen Katrina 2005 kan driva upp priserna på gas ytterligare. P

Bensin är gjord av råolja, så det verkar logiskt att oljepriset har en betydande inverkan på det pris du betalar vid pumpen. Organisationen för oljeexporterande länder, annars känd som OPEC, kontrollerar över 40 procent av världens oljeproduktion och cirka 65 procent av jordens oljereserver. Som marknadsledare är OPEC fritt att i huvudsak ställa sitt eget pris på råolja. Som ett resultat, finns det ingen betydande konkurrens för att pressa priserna på gas ner.

Turning råolja till bensin är en komplicerad process. Tyvärr har antalet raffinaderier i USA kraftigt minskat under senare år. I kombination med en växande efterfrågan på bensin, detta resulterar i en total ökning av gaspriserna. Plötsliga spikes är ofta ett resultat av ett raffinaderi mekaniska bekymmer, driftstopp eller förseningar produktion. Om du bor i ett storstadsområde som beordrat användningen av ren luft bränslen, kan du bli förvånad över att dessa bränslen kan också höja gaspriserna. Även om det är sant att ren luft bränslen minska föroreningarna och skydda vår planets naturresurser, distribuerar denna särskilda bensin presenterar en rad logistiska utmaningar för tillverkaren. Dessa kostnader är sedan föras vidare till förare vid pumpen.

Eftersom det finns ett antal faktorer som påverkar priset på bensin, hitta billiga gaspriserna kan vara ganska svårt. Kör runt stan för att hitta den bensinstation som kommer att spara några ören är helt enkelt inte ett praktiskt val. Om du är man oroad över höga priser på naturgas, den bästa åtgärden är att göra en insats för att minska konsumtionen. Håll ditt fordon välskött för att undvika att använda mer gas än nödvändigt och överväga att göra din nästa köpa en mer bränslesnål bil. Du kan också befästa dina ärenden för att eliminera onödiga resor, Carpool med en vän, gå eller cykla till din destination när vädret tillåter, och åker kollektivt när det är möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.