Vad innebär det att leasa en bil?

Om du har bestämt dig för att få ett fordon, vet du förmodligen att du har två alternativ: att hyra en bil eller att köpa en. Det finns fördelar och nackdelar med varje alternativ, men leasing kan vara en lösning om du inte har kredit eller pengar att köpa en bil direkt.

När du hyra en bil, betalar du i princip för rätten att använda en bil för en tidsperiod, vanligen tre år. Efter den tiden återvänder du bara bilen, handel det i en annan modell eller år. När du hyra en bil, gör du inte affärer med återförsäljaren eller ägaren till bilen, men med leasingföretaget. Leasingföretaget i form av en bank eller en bilhandlare köper bilen av det tillverkande företaget, och sedan hyr ut den till någon. När du hyra en bil, du är faktiskt inte köpa det. Månadsbetalningar tenderar att vara små, eftersom du inte gör utbetalningar till ägande. Faktum är att efter 36 månader, har den genomsnittliga personen utbetalas endast till motsvarande 50 procent av bilens pris. Detta beror leasingbilar prissätts högre än bilar till salu. När de tre åren är över, de flesta människor helt enkelt tillbaka bilen och ta en ny.

För dem som vill köpa fordonet, finns det normalt en köpoption i kontrakten att hyra en bil, som tillåter användaren att hålla bilen genom att betala skillnaden på dess värde. Den största nackdelen är dock att priset på en hyrd bil tenderar att vara ett genomsnitt på 3. 000 $ US dollar högre än det verkliga marknadsvärdet. Av detta skäl, de flesta människor bara tillbaka bilen efter leasingperioden är över.

När du hyra en bil, har du mycket låga underhålls-kostnader, eftersom de flesta leasingbolag kommer att erbjuda garantin för de tre år som du gör betalningar . Det finns också stora skatteavdrag för folk som hyra en bil i affärssyfte. Den största nackdelen med leasing är att du är fast med ditt val under minst tre år. Om du bestämmer dig för att du vill avsluta hyresavtalet i förtid eller byta bil, kommer du föranleda påföljder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.