Vad är största delen av ett skepp?

delar av ett fartyg varierar beroende på vilken typ av fartyg det är, men några allmänna delar är gemensamma för alla fartyg. Känna till delar av ett fartyg kommer att öka din förståelse när man läser om båtliv relaterade ämnen, och kommer också att hjälpa dig att orientera dig när ombord på ett fartyg. Många av de begrepp som används för att beskriva delar av fartyg är mycket gamla, som människor ha varit byggnad, segling, och talar om oceangående fartyg i tusentals år.

Kärnan i ett fartyg är de strukturella köl, en kraftigt förstärkt ryggrad som löper längs botten av fartyget, i mitten. Kölen stödjer strukturen i fartyget, och är den första delen av fartyget som skall byggas, eftersom den tjänar som en stiftelse. Vissa fartyg har också en hydrodynamisk köl för att öka deras prestanda effektivitet, som har formen av en effektivare prognos från botten av fartyget för att hjälpa den att röra sig snabbt och smidigt genom vattnet. Ramen för skrov eller skal, är det organ i fartyget, knuten till kölen.

Skrovet är den mest synliga delen av ett fartyg, eftersom det är själva vattenskotrar. Skrovet gör fartyget flytande samtidigt ge skydd åt dem ombord, och delas av skott och däck, beroende på fartygets storlek. Skotten är utrymmen som går tvärs fartyget från sida till sida för att skapa isolerade områden i fartyget, medan däck är analoga till våningarna i ett hus. Ett litet fartyg kan endast ha en primär däck, medan större kan ha över 10 däck, staplade från topp till botten. längst ned på ett fartyg kallas läns-och överdelen brukar kallas översta däck. Den övre däck bryts upp av bron, en täckt rum som tjänar som kommandocentral för fartyget. På större fartyg kan översta däck har flera nivåer, som syftar till att isolera olika typer av fartyget. Ett större fartyg kan också ha flera däckytor ovansidan, inklusive bajsa däck, däck på den bakre delen av fartyget, och akterdäck, som ligger precis bakom bron. Riggen, inklusive master, rigg och segel, stiger upp från övre däck.

Den främre regionen av ett fartyg kallas bågen, och bakåt aktern. När någon är därför de är längst fram i båten, medan en sjöman beläget mitt i fartyget skulle vara i mitten av fartyget, och en person bakom fartygets akter. Den högra sidan av ett fartyg styrbord och vänster är hamnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.