Vad är "hub and spoke Model?

nav och ekrar modellen är ett system som gör transporten mycket effektivare genom en stor förenkling linjenät. Den används flitigt inom det kommersiella flyget för både passagerare och frakt, och modellen har också antagits i tekniksektorn också. Delta Airlines pionjär metoden 1955, men det var inte förrän på 1970-talet, då FedEx företaget drog nytta av konceptet, att metoden verkligen fick grepp, revolutionera sättet flygbolagen skulle köra. Den modell är döpt efter ett cykelhjul, som har en stark central hub med en rad anslutande ekrar. I betydelsen av flyget, en flyglinjer all sin trafik genom en central knutpunkt eller knutpunkter, Dallas och Detroit, till exempel. Nästan alla av bolagets flygplan flyger på ekrar mellan destinationer och navet, med mycket få direkta flygningar mellan andra destinationer. Routing all trafik genom navet faktiskt gör hela systemet mer effektivt, även om det kan vara frustrerande för passagerare ibland.

Många flygbolag komplettera sin nav och ekrar modell med codeshares, partner flyg, eller en liten pendlare flygbolag. Till exempel skulle det helt klart vara ganska dumt att flyga passagerare som behövs för att få till San Francisco från Los Angeles till Dallas. Så, är dessa passagerare sätta på en mindre pendeltåg flygning mellan dessa två platser. Dessa pendlare flygningar också resa mellan ekrar och mindre önskvärda platser som inte behöver vara direkt anslutna till hubben.

Utformningen av ett nav och ekrar modellen är mycket effektiv för en mängd olika orsaker. Den första handlar om den dagliga driften av ett flygbolag eller gods företag. Genom att centralisera kontrollen kan företaget råd med mindre personal som koncentrerar sig på hantering från en central plats. När det gäller godstransporter, kan alla paket ska sorteras vid navet, snarare än sorterade på flera platser. Detta gör godsföretag mycket effektivare, och minskar risken för fel. "Hub and spoke system säkerställer också att de flesta flyg kommer att vara full eller nära det.

Det finns naturligtvis nackdelar med en hub and spoke modell. Eventuella störningar i hjärtat, till exempel dåligt väder eller ett säkerhetsproblem, kan försena hela systemet. Den övergripande operativa effektivitet är också begränsad av kapaciteten i navet. Många flygbolag väljer medvetet olika städer för nav, så att två stora flygbolagen inte om samma flygplats som nav. Flygbolaget måste också flyger mycket noggrant för att säkerställa att alla ekrar får den service de behöver, och att passagerare innehåll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.