Vad är ett Lane Departure Warning?

En Lane Departure Warning är ett säkerhetssystem i en bil som varnar föraren när bilen drivor ur sitt körfält. Förutom att vara tillgängliga för bilar, lane departure warning system kan också installeras i lastbilar, bussar och andra fordon. Användningen av sådana system kan drastiskt minska olyckorna orsakas av ouppmärksam körning, vilket gör vägen säkrare och minska kostnader för trafikolyckor, såsom rättsliga anspråk som inlämnats mot ouppmärksam förare.

Lane departure warning system fungerar lite annorlunda i olika bilmodeller. De flesta har kameror som är avsedda att se de markörer som används för att beskriva de köer av en väg, och kamerorna kan skilja mellan gula och vita markeringar. Andra bilar använder olika typer av sensorer. I alla fall när sensorn känner av att en bil verkar vara drivande ur sitt körfält, någon form av larm utfärdas, såsom en popup på den digitala displayen i bilen eller en ljudsignal. När en blinkers är aktiverat, vilket tyder på att föraren har för avsikt att svänga eller byta fil, kommer lane departure warning obrukbar, eftersom föraren tydligt avser att flytta ut ur gränden. I alla andra fall kommer att varningssystemet vara aktiv. Filbyte varningar kan varna trötta och sömniga förare att de är drivande, kanske för att de förlorar fokus, och att det kunde vara dags att ta en paus, och de har också också varna fullt varna föraren att de inte kan betala tillräckligt mycket uppmärksamhet åt deras position på vägen.

Säkerhet pionjärer som Volvo var bland de första att installera system lane departure warning, tillsammans med andra sensorsystem för att öka förarnas säkerhet genom att leta efter problem med föraren, bilen eller körbana. Införandet av sådana system till lastbilsindustrin har också haft stor inverkan, minska olyckorna och göra lastbilstransporter mycket säkrare.

Dessa system är i första hand finns helt installeras i nya bilar, även om vissa bolag erbjuder system som kan användas för att bygga om befintliga fordon för säkerheten. En bil med ett lane departure warning system kan kosta mindre att försäkra, som försäkringsbolag brukar sänka priserna för förare med speciella säkerhetskrav i sina bilar. Detta kan minska kostnaderna för bilen under dess livstid, även om de har ett sådant system ökar kostnaden för en bil på köpet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.