Vad är en test-Only Smog Center?

Ett test endast smog Center är en smog testa läge som endast utför smog tester, och inte utföra reparationer. Ett test endast smog mitten tenderar att vara mycket snabbare, eftersom det är specialiserat på smog testning. Om ditt fordon kan passera smog testa det är ett utmärkt val eftersom testet bara smog centers är också oftast billigare. I stater som Kalifornien med höga halter av luftföroreningar och ett stort antal fordon på vägen, finns det många prov smog platser.

Ett test endast smog centrum varierar från ett test och reparation smog centrum eftersom testet bara centrum inte behörighet att utföra fordonsreparationer. Som ett resultat, om ditt fordon inte klarar de smog prov vid ett test bara smog center, måste du hitta ett test och reparera anläggningen. Ofta testet och reparatör kommer avgiften för en annan smog test som en del i den diagnostiska processen. Av denna anledning, om du är osäker på om möjligheten av ditt fordon passera en smog test bör du välja ett test och reparera stationen, inte ett test bara smog station.

Vissa stater har områden som kallas Enhanced Smog Check områden där förarna förväntas smog kontrollera sina fordon mer regelbundet, särskilt om de kör fordon som klassificeras som miljöbovar. Miljöbovar är fordon som har varit känt att överskrida skick smog gränser med mer än 200%, och vissa modeller av fordon är mer sannolikt att vara miljöbovar. Miljöbovar kallas även High utsläppsökningen fordon. Staten väljer slumpvis High utsläppsökningen fordon för smog testning, att hänvisa dem till ett prov bara smog center.

Fordon registrerade i utökat Smog Check områden kommer även att bli föremål för slumpmässiga smog kontroller även om de inte har en hög utsläppsökningen. Den Vägverket väljer slumpvis ut fordon för smog testning och meddelar ägarna per post. Delvis är utformad för att hålla förare i regelefterlevnad, och även att testa effektiviteten av smog check system.

Många länder erbjuder rabatt program, där förare som visar att ett fordon behöver dyra reparationer kan undantas från smog krav eller möjlighet att få stöd från staten. Om ditt fordon råkar misslyckas en smog test och kostsamma reparationer uppskattas, be personalen på smog testcenter om dina alternativ.

Regelbundna smogging av ditt fordon inte bara garanterar att det är i regelefterlevnad. Det kommer också att identifiera potentiella säkerhetsrisker och garanterar att du kommer att köra en ren, säker och hälsosam fordon. World wide, utsläpp från en mängd olika källor är en viktig fråga, och drivrutiner ska göra sin del för att minska utsläppen personlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.