Vad är en stridspilot hjälm?

stridspilot hjälm är en form av skyddande huvudbonad bärs av en stridspilot. Från den första användningen av flygplan som ett vapen i krig i början av första världskriget ända till slutet av 1940-talet hade de flesta stridspiloter huvudbonader tillverkade av duk, tyg eller läder som skydd. Medan bilden av ett pilotprojekt med läder huvudbonad, ett par glasögon och en halsduk runt halsen åberopar i många en känsla av romantik och nostalgi är sanningen om huvudbonader från den tiden i mycket dåligt skydd för piloten. var Lädret Mössa bars av stridspiloter i huvudsak syftar till att skydda piloten mot vind och kyla, inte från skada. Under senare år har ändrat dessa mössor innehålla kommunikationssystem för piloten, men fortfarande i huvudsak lämnat få skydd. Tillkomsten av jet ålder krävde en annan inställning till stridspilot hjälm. Jaktplan fungera vid högre hastigheter än propeller-powered motsvarigheter och den ökade hastigheten resulterat i större aerodynamiska krafter på flygplan och pilot. Detta förde pilot skydd i förgrunden för tänkande inom världens militära tjänster. I propellern ålder, skulle en pilot av en skadad stridsflygplan bort helt enkelt sin plats band, borgen ur sittbrunnen och fallskärm till säkerhet. Den högre flygfarter av jaktplan gjorde denna traditionella metoden att köra ut från ett flygplan farlig för piloten och därför föråldrade. Den katapultstolsystem utvecklades för att möjliggöra ett pilotprojekt för att snabbt stänga en snabb jet flygplan. är en mata piloten utsätts för extrema atmosfäriska krafter som han lämnar sluten miljö av jet fighter. Den mata piloten kunde uppleva en styrka på upp till 20 gånger gravitationskraften som han stöter på slipstream. Den stridspilot hjälm ger piloten med ett visst skydd från dessa atmosfäriska krafter. I mitten till slutet av 1940-talet några piloter måste använda oss av sådana poster som ändrats fotboll hjälmar, stridsvagn hjälmar och ras hjälmar bil. I slutet av 1940 infördes hårda skal hjälmar i militära styrkor runt om i världen och "ben dome," som stridspilot hjälm ofta kallades, blev snart standard utfärdas utrustning för stridspilot.

Men medan den generella formen av tidig hjälmar stridspilot och nuvarande hjälmar kan vara likartade, funktionerna är helt annorlunda. Aktuella stridspilot hjälmar nu ger mer än skydd, de faktiskt kan hjälpa en pilot att bli en bättre pilot. Snarare än att bara hjälpa piloten att undvika personskador eller dödsfall i händelse av ett utkast eller kraschar, kan moderna hjälmar hjälpa piloten undvika situationer som skulle resultera i eventuella personskador eller dödsfall. Dagens stridspilot hjälm kan nu omfatta-hjälm visar att låta en pilot att kontrollera planets funktioner utan att behöva titta på flygplanets instrumentpanelen. I Supersonic världen som en stridspilot arbetar i, kan ett plan färdas tusentals meter på den tid det tar att titta på instrumentpanelen. I Air Combat, är skillnaden mellan liv och död ofta i bara några sekunder.

Det finns även hjälmar som inte bara tillåter piloten att övervaka driften av flygplan, utan också göra det möjligt för piloten att spåra, låsa på målet och skjuta på mål bara genom att titta på målet. En ny hjälm för att fungera tillsammans med F-35 Joint Strike Fighter i USA har tagit hjälm teknik till en ny nivå. Flygplanet var utformat så att IR-sensorer på viktiga områden av stridsflygplan, som gränssnitt mot pilotens hjälm.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.