Vad är en motorcykel Sidvagn?

En motorcykel sidvagn är en hjulförsedda fordon som är ansluten till en motorcykel sida. På detta sätt förändrar motorcykelns sidovagn till motorcykel från ett tvåhjuligt fordon för trehjuliga fordon. Den första motorcykel sidovagn var tänkt som en flyttbar bifogad fil som kan tas bort vid behov. Idag är det motorcykel sidovagn allmänhet en permanent fastsättning. Ratten i motorcykelns sidovagn går linjen inte upp direkt med bakhjulet på motorcykeln. Dessutom är hjulet på motorcykelns sidovagn vanligtvis drivs enbart av motorcykeln s bakhjulet. Detta skiljer den från en motorcykel trike, där båda bakhjulen delar en gemensam axel.

Ramen till motorcykelns sidovagn är fast förankrad i ramen av motorcykeln på en av sina sidor. Den andra sidan stöds av hjulet. Kroppen av motorcykelns sidovagn är vanligtvis stor nog att passa en person, och generellt sett också inkluderar en stam fack i ryggen. Ibland har motorcykelns sidovagn också en avtagbar sufflett. Motorcykeln sidvagn kan också vara konstruerad uteslutande för transport av gods.

Motorcykeln sidvagn var särskilt populär före 1950-talet, under vilken tid de gav användarna ett billigt alternativ till biltrafiken. Motorcykeln sidvagn används också av polisen och armén. Tyska trupper använde också motorcykelns sidovagn under andra världskriget.

Idag finns det endast ett fåtal företag som fortfarande är specialiserade på tillverkning av motorcykelns sidovagn. MZ i Tyskland, Harley-Davidson i USA, Dnepr i Ukraina, IMZ-Ural i Ryssland, Izhmash på ryska, Chang Jiang i Kina, och Watsonian /Squire i Gloucestershire producerar fortfarande motorcykelns sidovagn. Watsonian /Squire är den längsta kör tillverkaren av motorcykelns sidovagn, har funnits i branschen sedan 1912.

är Motorcykeln sidvagn också förekommit i många motorcykel tävlingar. Evenemang i Trial, Motocross, och Streetracing har alla klasser motorcykelns sidovagn. Dessa händelser följs av fans i USA, Europa, Australien, Nya Zeeland och Japan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.