Vad är en gaspedal?

En gaspedal är en enhet, som används i många typer av fordon, som tillåter en operatör att modulera motoreffekt på distans. Det är allmänt ihopkopplad med en bromspedalen, och ibland en koppling så att en föraren att styra fordonets hastighet nästan uteslutande med fötterna. En gaspedal är normalt ansluten till ett spjäll direkt, antingen genom kablar eller på elektronisk väg till en dator som mekaniskt justerar gasreglaget baserad på pedal input. börjar med den första fordon med motorer, har det alltid varit en behöver för föraren att anpassa motorns effekt för att begränsa hastigheten. I bensindrivna förbränningsmotorer, gaspedalen justerar mängden luft som släpps in i förbränningsrummet, med motsvarande leverans av bränsle som regleras av en förgasare eller bränsleinsprutning. I början av design, pedalen själv var kopplat direkt till ett vridspjäll, belägen antingen i förgasaren själv eller spjällhus som skulle låta mer eller mindre luft i.

Många moderna motorer använder en drive genom ledarsystem , där finns det ingen direkt fysisk förbindelse mellan pedalen och gasreglaget. Snarare pedaltrycket är översatt av en dator, som reglerar luftintag som svar på tågförarinmatning, samtidigt maximera effektiviteten. Belackare denna design påstående föraren förlorar en viss kontroll när en dator förs in i ekvationen, men biltillverkare hävdar tekniken har nått en punkt där det inte finns någon förlust av vad somliga kallar förare känner .

gaspedalen i en diesel funktioner Motor annorlunda. Istället för att kontrollera flödet av luft, justerar man den mängd bränsle som kommer in i förbränningskammaren. I en dieselmotor, är det komprimering av bränslet som orsakar det att tända, i motsats till införandet av luft. Därför finns det ingen verklig gas. För föraren, dock är effekten av att trycka ner pedalen samma.

Gaspedal mönster är nästan alltid utvecklas så att pedalen själv kan tryckas ner till golvet med användarens tå eller övre delen av foten, medan hälen kvar på golvet. Detta möjliggör en större grad av kontroll, eftersom fotleden kan modulera påtryckningar än i höftleden, vilket i praktiken skulle vara fallet om hela foten vilade på pedalen. Mönster är också oftast mycket mindre jämfört med bromspedaler, med tanken att bromsen ska vara lättare att hitta i en nödsituation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.