Vad är en fyra taktsmotor?

En fyrtakt motor är en typ av förbränningsmotor. Termen fyrtakt hänvisar till antalet steg i cykeln att motorn utnyttjar till att skapa makt. Detta står i motsats till de två-taktsmotor som sysselsätter två steg cykel att omvandla bränsle till energi. De tvåtaktsmotor används ofta för mindre skala tillämpningar som för lätta motorcyklar, skotrar motor, snöskotrar, gräsklippare och motorsågar. De fyra taktsmotor används vanligen för större applikationer än en tvåtaktsmotor och är den vanligaste typen av motor som används i bilar idag. De fyra taktsmotor är en genial och praktisk design som har stängts miljontals fordon. Det producerar en stor del av makten på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. Det också i allmänhet ger mindre föroreningar och varar längre än en tvåtaktsmotor. De fyra taktsmotor skapades av Nikolas Otto i mitten av 1800-talet. För att hedra Otto, fyra taktsmotor cykel ibland kallad Otto Cycle, och de fyra taktsmotor kallas ibland för ottomotorn. De fyra viktigaste stroke eller åtgärder som ingår i cykeln av en fyrtakt motorn intag, kompression, förbränning och avgaser. Den första stroke i en fyrtakts motorn cykel består av intaget fas. Under denna stroke, kolven som är inne i cylindern rör sig i en nedåtgående rörelse. Rörelsen av kolven utlöser en INSUGNINGSVENTIL att öppna, vilket gör att bränsle och luft blandningen att komma in i cylindern. Under denna process, är ett vakuum skapas som drar bränsleblandning i cylindern. Den nedåtgående rörelse av kolven skapar även utrymme i cylindern för bränsle och luft som sugs in i den.

Trycket fasen uppstår när kolven flyttar tillbaka upp till toppen av flaskan. Höjning av kolven komprimerar luft och bränsle blandning i cylindern. Komprimering av blandningen är viktig eftersom det ökar trycket i luft och bränsle, som tjänar syftet med uppvärmning av blandningen, vilket i sin tur möjliggör snabb förbränning.

Stroke tre av fyra taktsmotor s cykel består av förbränning av bränslet. Förbränningen fas, även kallad makt stroke, är det stadium när motorns kraft genereras. I de flesta fyrtaktsmotorer ett tändstift antänder blandningen av bränsle och luft. Kraften från förbränning av bränsle och luft blandningen styrkor kolven tillbaka ner i cylindern.

Den sista slaget i cykeln är avgaserna fas. Eftersom kolven återgår tillbaka till toppen av cylindern, en avgasventil öppnas i cylindern. Den uppåtgående gående kolv förvisar den förbränns luft och bränsle ur flaskan. I de flesta fordon är utvisas avgaserna då riktas mot avgasröret där man lämnar fordonet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.