Vad är en bränslepump packning?

En bränslepump packning är en packning, eller en bit flexibelt material för att förhindra läckage, som är placerad mellan en mekanisk bränslepump och monteringsytan på sidan av motorn. Eftersom en mekaniska bränslepumpen använder rörelse i motorns kamaxel att använda den, måste pumpen vara monterad på sidan av motorn. En spak eller tryckstång från bränslepumpen passerar genom ett hål i sidan av cylinderblock och ansluter till en lob på kamaxeln. Eftersom två metallytor lämna miniscule klyftorna mellan dem, är en bränslepump packning som behövs för att förhindra att motorn olja läcker ut.

På eller kring en bil motor, är en packning syftar till att fylla mellanrummen mellan två metallytor för att förhindra läckage. För att göra detta, en packning måste därför vara tillräckligt flexibel för att fylla alla utrymmen och fortfarande ihop när de behövs, men också stark nog att klara höga temperaturer i en motor och dess komponenter. Packningarna är ofta gjorda av kork, och några kork packningar har en gummerad beläggning för att hjälpa dem tätning bättre och håller längre. Några tunga packningar, såsom chef packningar, är gjorda av metall med en gummiliknande beläggning, vilket gör att de kan stå emot extrem värme och tryck som skapas av motorns cylindrar. När en ny bränslepump packningen är installerat, en typ av klister kallat packning sealer får användas. Packningen GRUNDPOLISH är avsedd att stärka förseglingen genom att anbringa packningen till metallytan. Men vissa mekanik hävdar att packningen sealer är inte nödvändigt. Den självhäftande görs endast för att förhindra att packningen glider medan den del som ska installeras, och är inte tillräckligt stark för att ansluta en läcka. Dessutom använder för mycket packning GRUNDPOLISH faktiskt farlig, eftersom den kan täppa olja passager och orsaka andra skador på motorn.

Tack vare dess flexibla konstruktion, det är sannolikt att bränslepumpen packningen kommer att behöva ersättas helst bränslepumpen tas bort från den sida av motorn . Detta gäller särskilt om packning sealer har använts på båda sidorna av packningen, eftersom packningen är mer sannolikt att riva i det här fallet. Den gamla packningen och GRUNDPOLISH kommer därför måste skrapas bort, och metallytor rengörs och torkas, för att minimera risken för läckor och ge den nya packningen och GRUNDPOLISH något att hålla sig till.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.