Vad är en bil Kylarprydnad?

En bil Kylarprydnad, också känd som en bil maskot, är en upprätt dekorativ placerad på motorhuven på en bil. Historiskt sett har många biltillverkare installerat huva utsmyckningar på sina produkter, men idag så ornamentik är till stor del förknippas med lyxiga bilar, med andra märken föredrar märken snarare än upprätt prydnadsföremål. 1920-talet genom 1960-talet var gyllene år för bilen Kylarprydnad, och ett antal fina exempel kan ses på fordon från denna period. Varje tillverkare hade sin egen bil design Kylarprydnad, och några gick igenom flera iterationer. Den Kylarprydnad skulle ofta att föreslå kraft och energi, som i det hoppande Jaguar sett på fordon från Jaguar och Bågskytten placerad på motorhuven av bilar från Pierce-Arrow. Andra hood ornament närmare liknade galjonsfigurer sett på fartyg, som består av eleganta kvinnor som bär minimala draperi.

Ursprungligen bilen Kylarprydnad utvecklades som en praktisk, som täcker upp den kopplingspunkt för radiator i framsida eller mitten av huven. Med tiden har bilar omstruktureras, och denna åtkomstpunkt inte längre är nödvändigt, men bilen Kylarprydnad kvar, vanligen bedecked i krom, så att det skulle stå sig mot bas färg på bilen.

Hood ornament började fasas ut av flera skäl. De utgjorde en säkerhetsrisk, eftersom de kan allvarligt skada fotgängare i bil-kollisioner med fotgängare, och de var också en källa till frustration för vissa bilägare, eftersom de var utsatta för stöld. Samlare av prydnadsföremål bil huva kan rycka huvan prydnadsföremål de gillade från fordon och en del personer stal ersättning för saknade ornament, eller "lånat" huva ornament förknippas med lyx varumärken för sina egna bilar. Man kan också välja att göra sina egna smycken bil huva, välja traditionell eller sentimentala objekt att förse sina huvor. I den amerikanska västern, är en uppsättning av boskap horn en särskilt populär form av hemmagjorda prydnad bilen huva.

Flera lyxmärken fortsätta tillverka smycken bil huva för några av de modeller som de gör. Att ta upp säkerhetsfrågor, många huva ornament tillbaka eller vända bakåt om de utsätts för en plötslig inverkan, så att de inte kommer att skada fotgängare, och biltillverkarna har också utformat kreativa metoder för att hindra tjuvar, såsom upprullningskraft ornament. För folk som gillar att samla huva prydnadsföremål, många företag säljer utbyten, och en del samlare säljer renoverade ornament de har samlats in från soptippar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.