Vad är en Virginia-klass?

Virginia -klass är ett brett spektrum US Navy attack ubåt, som avser att bedriva fiendens sjöstridskrafter direkt. Detta står i kontrast till atommissilerna ubåtar vars uppgift skulle vara att starta kärnvapenmissiler i händelse av ett storkrig. Den Virginia klass 2004 som en billigare ersättare till det kalla krigets Seawolf klass ubåtar, till ett anskaffningsvärde på 1,8 miljarder dollar US-dollar (USD) per enhet istället för $ 2 miljarder dollar per enhet. Från och med slutet av 2008, tre ubåtar i serien har byggts, fem är under uppbyggnad, och 30 fler är planerade. I stället att använda så många off-the-shelf komponenter som möjligt, byggkostnader på subs har redan dragit till cirka 2,3 miljarder dollar dollar per enhet, delvis på grund av brist på stordriftsfördelar.

Liksom Los Angeles klass ubåtar de ersätter, Virginia klass ubåtar kommer cirkel världen tyst, som kan stanna under vatten i månader i taget tack vare deras ombord kärnreaktorer, alltid redo att hoppa in åtgärder i händelse av en konflikt. Till skillnad från konventionella fartyg, ubåtar är svåra att lokalisera och omöjlig att slå med konventionella vapen. Istället kan en ubåt bara sjunkit med sjunkbomber, som har en notoriskt dålig räckvidd och träffsäkerhet, även om betydande ubåtskrig inte har inträffat sedan andra världskriget.

En Virginia klass har en längd av 377 fot (115 m), höjd och bredd 34 fot (10 m), och ett deplacement på 7. 800 ton. En standard Virginia klass har en besättning på 134, med en rad obegränsat med undantag av livsmedel. Två besättningar switch vanligen av på 90 dagar perioder. En Virginia klass färdas med en hastighet av ungefär 38 mph med tyst pump-propulsors jet. Stället för konventionella periskop, Virginia subs använda "fotonik master" som omfattas av högupplösta digitala och värmekameror att iaktta sin omgivning. Liksom andra moderna militära ubåtarna, Virginia klass subs kan resa genom de iskalla vattnen i Nordsjön och ytan på platser som nordpolen, där de kan pawed på nyfiket av isbjörnar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.