Vad är en Underhåll Inspection?

En underhåll inspektion är en rutinmässig inspektion av ett motorfordon som utförs för att se till att den är i gott skick. Denna typ av inspektion kan utföras av fordonets ägare eller av en mekaniker. Det är en bra idé att göra regelbundna underhållet inspektioner så att eventuella problem kan upptäckas på ett tidigt stadium, så att folk kan ingripa snabbt rätta till dem. Ett antal saker kontrolleras vid en inspektion underhåll. Många vill använda checklistor så att de kan vara säkra på att de har gått över allting och checklistor urvalet är ofta tillgängliga via organisationer som främjar fordonssäkerhet. När en kontroll görs av en mekaniker, bör människor be att få se checklista så att de vet vad som inspekterades. En del av underhållet inspektionen är visuell. Tar tid att se en bil över visuellt för saker som verkar på sin plats eller illa är viktigt. Man kan kontrollera däcken för att se till att slitbanan är fortfarande god och det finns inga tecken på ojämnt slitage eller punktering, och de kan även kontrollera karossen för tecken på skador som rostar, Dings, och så vidare. Andra saker att kontrollera visuellt innehålla villkor för vindrutetorkare, vindrutan själva batteriet för tecken på korrosion, i slangar och under huven, och så vidare.

Underhåll inspektioner brukar också omfatta kontroll av alla vätskor i bilen, och en kontroll för att säkerställa att alla riktningar signalerna fungerar. Underhåll kontrollen ingår att kontrollera strålkastarna, att bromsljusen, och så vidare se till att alla lampor fungerar. Däcktryck brukar kontrolleras vid en inspektion underhåll, och en del av körsträcka kan göras också.

Om problem konstateras under ett underhåll inspektion kan de rättas till under inspektionen, eller en notering kan göras för att åtgärda dem senare. Om till exempel kylmedlet är låg, kan det vara toppad. Om däcken måste roteras, dock kommer det att bli nödvändigt att boka tid för däckets rotation. Underhåll inspektion kommer också identifiera eventuella fel ljus eller varningar, med en rekommendation att köra ett fordon diagnostisk att ta reda på varför lamporna är tända så att de kan åtgärdas.

I vissa regioner i världen, är förare lämna in sina bilar för underhåll inspektion av regeringstjänstemän av säkerhetsskäl. Tjänstemän kontrollera grunderna, och även leta efter tecken på att ett fordon har ovanligt höga utsläpp, med målet att ingripa innan bilar blir farligt att köra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.