Vad är en Runaway Truck Ramp?

en skenande lastbil rampen är en trafiksäkerheten funktion som är utformad så att åkarna att få kontroll över sina fordon. Sådana ramper byggs ofta i utformningen av vägar som ligger på sluttningar, såsom de som finns i bergsområden. Använda en skenande lastbil ramp kan hjälpa till att avvärja en allvarlig olyckshändelse, och eventuellt rädda liv, även om vissa lastbilsförare rygga undan ramper eftersom de känner att använda en sådan ramp är en indikator på bristande kunskap eller erfarenhet.

Sängen av en skenande lastbil ramp typiskt omfattar uppåt, vilket bidrar till långsamma lastbilar som körs på den. Sådana ramper är oftast belagda med grus, sand, eller andra sammansatta material som ökar dragkraft och ytterligare bidrar till att bromsa skenande fordon. Eftersom det kan ta lite tid för en stor rigg lastbil stanna, de flesta skenande lastbil ramper är ganska lång, se till att förare har gott om tid för att säkert få sina fordon i en återvändsgränd. Det finns flera orsaker till använda en skenande lastbil ramp. Vanligast, bromsarna på en lastbil misslyckas på grund av överhettning eller höga spänningar. En lastbilschaufför kan bli medvetna om problemet samtidigt som man försöker bromsa när han eller hon går neråt, när situationen blir uppenbart om en skenande lastbil ramp finns, bör det användas. När trucken är helt stoppas, kan föraren att bedöma situationen och fundera ut vad som behöver göras.

Runaway lastbil ramper kallas även ramper nödutskjutning eller lastbil sängar hangarfartyg. Som en generell regel bör ordinarie bilisterna inte använda dem och se till att de förblir tydligt för stora lastbilar till användning. Om du måste stanna en motorväg i en personbil eller lätt lastbil och drog till axel rekommenderas, som sätter på risk ljus för att varna andra bilar att du har ett problem. Om du upptäcker en lastbil som försöker komma in en skenande lastbil ramp, se till att vara väl klart, eftersom föraren inte kan ha fullständig kontroll.

Vanligtvis kommer en kommande skenande lastbil ramp vara markerade med skyltar, så att åkarna att gå i rätt körfält under utarbetande. Frekvensen av skenande lastbil ramper varierar beroende på region i världen där man är ute och reser och rådande säkerhetsnormer. Som regel är sådana ramper installeras på rekommendation av en trafiksäkerhet myndighet, och ibland specifika ramper installeras efter lobbyverksamhet från inom en gemenskap.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.