Vad är en Powertrain garanti?

När du har behandlat modell, klockor och visselpipor och priset på en bil, en av de viktigaste egenskaperna för att jämföra när de köper en är den garanti som tillverkaren erbjuder. En Powertrain garanti täcker hela eller delar av drivlinan av ett fordon, som består av motor, växellåda och drivlina. Huvudsak är drivlinan det system som driver bilen, och därefter överför denna makt för överföring, och slutligen till hjulen på bilen. När ett mekaniskt problem uppstår med en övertäckt del av en drivlina, tillverkaren eller auto återförsäljare kommer att betala för att få den reparerad. Vad exakt är täckt, och i vilken omfattning varierar enormt.

drivsystemet Garantin är ett kraftfullt marknadsföringsverktyg som används för att locka köpare inom bilindustrin. Om en 10-årig drivlina garanti ansågs en gång en stor garanti, är företag som Chrysler nu erbjuda garantier livstid drivlina med de flesta av sina fordon. Det kan göra stor skillnad när man överväger vilken bil att köpa, och med mycket konkurrenskraftiga typen av bransch, finns köpare drar nytta av konkurrensen. Som med alla avtal, det finstilta gör hela skillnaden. Se till att du noga granska drivlinan garanti när man jämför olika alternativ. Om du inte har en hel del tekniskt kunnande när det innanmäte av en bil, är det en god idé att vända sig till någon mer kunnig, såsom en betrodd mekaniker eller forskning villkoren på Internet. Definitionen av vad en drivlina faktiskt är kan variera från tillverkare till tillverkare. Till exempel kan en definition av en motor som kallas en "lång block" som betyder allt på motorn som inte kan tas bort, eller någon annan kan vara en "kort block", vilket innebär endast den del av motorn under topplocket utan oljepump. När du har fastställt vad som är täckt på motorn, se till att undersöka hur drivlinan garanti definierar transmission och drivlinan. Om du har en manuell transmission, kan garantin utesluta en viktig del, t. ex. kopplingen. Det kan omfatta drivaxeln, axlarna eller Drivaxel, men får undanta delar som normalt slitage, såsom lamellskivor eller CV leder. En sak att komma ihåg är att alla eftermarknaden modifieringar kan upphäva eller ändra drivlinan garanti. En Powertrain garanti kan variera i den högsta tillåtna miles och år att täckningen är i kraft. Typiskt drivsystemet garantin täcker mer miles än en allmän eller "stötfångare mot stötfångare" garanti. Med en 10 year/100,, 000 mil Powertrain garanti en Powertrain täcks upp till 10 år eller 100. 000 miles, eller vilket som inträffar först. Även om du bara lägga 50. 000 miles på en bil i 10 år, kommer din täckning slut på den punkten. Omvänt, om du passerar 100. 000 miles före 10 år upp, din garanti ska gälla. Återigen varierar detta med tillverkaren, eller om bilen är ny eller används. Företag köpa flotta bilar kan också ha mycket olika täckning Powertrain garanti än vad en vanlig konsument.

Slutligen bör du kontrollera hur omfattande garanti gäller vilken typ av arbete omfattas. Till exempel kommer vissa garantier omfattar endast inspektion och demontering av den del, men inte monteringen och /eller installation av den reparerade eller nya delar. Du kan ta in bilen för en reparation du trodde var enligt garantin endast vara smällde till med en stor reparation räkning. Liksom med allt kan drivlinan garantier komma med krås, såsom hyrbil förmåner, bogsering och förmåga att överföra den till en ny ägare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.