Vad är en Performance Muffler?

På sätt och vis, uttrycket "prestanda ljuddämpare" är nästan en oxymoron. "Ljuddämparen" eller "ljuddämpare" i Förenade kungariket, hänvisar dämpning av ljud, men det är en sekundär fråga i en föreställning inställning. Samma saker som en ljuddämpare gör för att minska buller är också faktorer som kan hindra en bil från att allt som kan vara i termer av makt. Därför är en performance ljuddämpare grunden en kompromiss mellan dessa två ytterligheter. I en vanlig ljuddämpare, går rusa av avgas gaser och ljudvågor en central kammare som innehåller en uppsättning av perforerade rör. Rören dröjsmål och avleder ljudvågor till två konkurrerande vibrationer som i huvudsak tar ut varandra. Resultatet, om allt går väl, är en viskning i stället för ett vrål.

Problemet är att denna enda ingång ibland skapar en säkerhetskopia av avgaserna gaser, likt förseningar i trafiken strax före en tunnel. Det kallas "mottryck", och det är vad en performance ljuddämpare är utformad för att eliminera. Ett sätt att göra det är att ge flera ingångar för gaser och ljud, en "flow-through"-teknik som möjliggör friare passage för de tidigare samtidigt som behandlar den senare. Det finns ungefär tre klassificeringar av bilägare vad halsdukar berörs. Vissa vill ha så lite oväsen som möjligt-och är faktiskt ganska oroligt bryta mot buller förordningar i sina samhällen. Andra som den hälsosamma morra av en mindre återhållsam prestanda ljuddämpare, medan kärntrupper anpassade bilägare inte bryr sig om hur högt det är. Det är det macho morra ett försäljningsargument för många fabrik halsdukar. Vissa annonsörer jämför det med musik. Webbplatsen prestanda tillverkaren MagnaFlow ®, under tiden, även har en funktion med vilken du kan skriva i bilfabrikat dig själv och lyssna på en ljudfil hur det skulle låta med en föreställning ljuddämpare undertill.

Sedan är Flowmaster ®, som har utvecklat en föreställning ljuddämpare som svartabörshajar sig som det bästa av två världar-ökad effekt och mindre mottryck, men betydligt lägre bullernivå. Detta görs med elektroniska sensorer som håller ljuddämparen "i fas" och närmare reglera den enhet som manipulerar ljudvågorna inuti ljuddämparen. Resultatet är i allmänhet lite högre än en fabrik ljuddämpare, men ändå betydligt lägre än det intervall som de flesta kommunala koder.

Som väntat, prestanda halsdukar är inte billig. De är i allmänhet i ett komplett sportljuddämpare, vilket innebär att standarden rör och ljuddämpare måste skäras bort för att lämna plats. Dessutom sådana system, som de flesta Custom delar, har ett brett sortiment av priser från $ 500 US dollar (USD) till väl över $ 3,000 USD.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.