Vad är en Mechanic’s Stetoskop?

En mekaniker har stetoskop är mycket lik en läkare stetoskop. Stället för att användas för att undersöka en patients inre ljud eller andas, en mekaniker har stetoskop används för att lyssna till och följa ljud finns inom en motor. Vanligtvis gjorda av förkromat stål, med PVC eller polyvinylklorid, slangar och gummi bitar öra, kan den komma till nytta för både professionella mekaniker samt knorra hobby. Att kunna höra motordelar i behov av justering eller utbyte, t. ex. slipning kullager eller en knackning lyften, kan hjälpa en mekaniker isolera problem och reparera en bil mycket mer effektivt. Interiören ljud av en motor kan vara ganska svårt att höra med bara det mänskliga örat ensam. Mekanikern s stetoskop har känsliga öron bitar att plocka upp minsta ventil vibration.

Mechanic's stetoskop kan hjälpa när de inspekterar olika bildelar, däribland överföring, överföring fall ventil tåg, bakaxeln, och själva motorn. Även problem inom instrumentpanelen kan placeras genom att utnyttja detta verktyg. Slitna redskap eller en vattenpump fel som annars kan vara svårt att identifiera kan ofta placeras snabbt med hjälp av ett stetoskop, vilket gör felsökning en maskin en mycket enklare uppgift.

spåra svåra att hitta läckor är en annan funktion av Motormannens stetoskop. Verktyget kan faktiskt hjälpa en mekaniker höra en läcka utan att se den, såsom i fallet med en skadad topplockspackning. Genom att följa ljudet av ånga, gas, vatten flöde, eller olja, kan problem lätt isolerad, så att mekanikern att göra en tidig diagnos och reparationer påbörjas. I ljuset av detta bevisar Motormannens stetoskopet också användbart vid kontroll av vakuum och tryck flöde av fordon-liksom synkronisera flera förgasare för optimal styrka och funktion. får ett antal olika särskilda ändar skall användas för olika fordons-funktioner. En nål sond, till exempel, kan utnyttjas för att isolera ljud som kan vara svåra att hitta, samt söka upp mindre, slutna utrymmen, medan en gummi trumpet kan förstärka ljudet och gör det lättare att höra. Kortare adaptrar kan användas för att inspektera bredare fordon områden.

Ett litet verktyg som tar liten plats, en mekaniker är stetoskop kan demonteras för enkel förvaring och redo användning. Handtaget är typiskt shock-resistant. Allmänhet ett billigt verktyg finns dyrare sorter som vanligtvis används för undervisningsändamål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.