Vad är en Hybridelfordon?

Hybrid fordon är bilar och lastbilar som är utrustade med en traditionell bensindrivna motor och ett elektriskt framdrivningssystem. Denna dubbla metod att ge makt till de fordon som gör det möjligt att bättre användning av fossila bränslen för dag till dag transportbehov. Ett hybridelfordon, även kallas bara en HEV, anses ofta vara ett praktiskt alternativ till en bil eller lastbil som körs enbart på el som lagras i batterier.

Konceptet med ett fordon som drivs med mer än en kraftkälla är inget nytt. I början av bilindustrin, flera utföranden försökt att få användning av el och ånga som en sekundär källa för förflyttning, medan bensindrivna motorer fungerade som primär kraftkälla. Vid den tidpunkten ledde kombinationen av den låga kostnaden för fossila bränslen och den relativt höga kostnaden för hybridbilar många biltillverkare att överge idén om dubbel-drivna fordon.

Men, som de sista årtiondena av 20th Century scenen för ny forskning och utveckling av elbilar, inklusive i versioner som var utrustad för att köra ut mer än en energikälla. Faktorer såsom oro för snabb konsumtion av fossila bränslen, har effekterna av användningen av dessa bränslen på miljön, och det stigande priset på olja bidrog alla till detta förnyade intresse för att skapa en hybrid elektronisk fordon. Idag finns ledande biltillverkare världen över, liksom oberoende forskare, som säljer sina egna modeller av hybridelfordon på utvalda marknader och i begränsat antal.

Med de flesta modeller av de hybridelfordon, ligger tyngdpunkten på att samla en dubbel motor som klarar av att använda bensin och lagra elektricitet i ett batteri bank. Många konstruktioner kräver laddning fordonet över natten, sedan använda batteriet banken att göra korta resor inom ett begränsat område, till exempel gå till och från arbetet. När det gäller hastigheten, är den typiska hybridfordon kan nå och bibehålla hastigheter som är lämpliga för bostadsområden och gator stad, men inte för användning på mer trafikerade vägar och stora sträckorna i större städer. Detta gör att hybridelfordon att använda lagrad el till ett antal korta turer runt staden. Några av de nyare konstruktioner tillåter även att fordonet generera några ytterligare el via en generator medan fordonet är i aktiv användning. Denna strategi har bidragit till att minimera möjligheten att få slut på energi samtidigt på vägen.

Samtidigt utnyttjar elförsörjning, är fordonet inte utnyttjar bensin. Detta sänker effektivt förbrukningen av fossila bränslen och bidrar till att minska utsläppen som anses skadliga för miljön. Dessutom kan ägaren till ett hybridelfordon begränsa förbrukningen av bensin till situationer där högre hastigheter krävs, t. ex. vid körning utanför staden eller på ett mellanstatligt system. Eftersom el är en prisvärd energikälla, konsumenten köper bensin mindre ofta och sparar pengar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.