Vad är en FALLREPSTRAPPA?

Boende stegar är enkla delar av utrustning som används med många olika typer av båtar och fartyg. Konstruerad som en bärbar enhet istället för en permanent, kan denna typ av nautiska stege hängas över relingen på en båt eller fartyg relativt lätt, vilket gör det möjligt för passagerare att kliva in i eller ut från fartyget relativt enkelt. Dimensioner fallrepstrappan varierar beroende på storleken på båten eller fartyget. är en typisk fallrepstrappan byggda med lätt metall som kan stödja den genomsnittliga vikten för en eller två personer åt gången. Som med de flesta stegar, är den grundläggande utformningen två stolpar eller sidor som är förbundna med en rad jämnt fördelade stegpinnar. Ett kännetecken som särskiljer en fallrepstrappan är en krok design på toppen av varje stolpe, vilket gör det möjligt att säkert placera stege på sidan av båten när och om det behövs.

vissa konstruktioner av boendet stege är infällbar, vilket gör det lätt att fälla dem för enkel förvaring. En stege konstruerad för användning med en mindre båt, t. ex. en motorbåt eller yacht, sannolikt skulle vara en enkel stabil pjäs som inte lägga på något sätt. Ändå skulle stegen vara relativt liten och lätt att förvara i vissa närliggande kupé, där det kunde nås och tas i bruk med mycket liten ansträngning. är en hängande fallrepstrappan brukar ses som en stapelvara i utrustning ombord för mindre nöje fartyg, såsom segelbåtar och motorbåtar. De anordningar som gör det relativt lätt för passagerare att njuta av bad i närheten av en båt som är förankrad i en sjö, och återfå tillgång till båten när och om det önskas. De också kan göra stiger på båten när den är dockad till en brygga mycket mindre farligt, särskilt för personer som inte är vana att få på och av en båt.

En fallrepstrappan får eller inte får innehålla ledstänger och en plattform som en del av konstruktionen. Stegar för mindre fartyg är mindre benägna att inkludera dessa funktioner, medan logi stegar för större fartyg innehåller ofta minst en landning eller plattformen liksom ledstänger som löper längden på enheten. Konstruktionen för större båtar kan också medge att stegen placeras parallellt med fartyget, eller köra i en rektangulär sätt till styrelsen av fartyget. Även äldre versioner av fallrepstrappan tidigare skedde med ved steg, idag många designer är framförallt av metallkomponenter, med några av stegar och utformad för mindre båtar inklusive tunga plast också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.