Vad är en Compressed Air Car?

ultimata alternativ energikälla i många människors sinnen skulle helt enkelt vara den luft vi andas. Det är knappast några skadliga utsläpp, en billig och förnybar energikälla, och en relativt enkel bränsletillförsel system. Medan begreppet tryckluft bil har funnits sedan 1920-talet, har de senaste förbättringarna i luften lagring och tryckluft motorteknik gjort massproducerade tryckluft bilen närmare förverkligande. En modern tryckluft bil använder en särskild expansionsventil att expandera tryckluft inne i en två-cylindrig motor. Kraften i den utvidgade luften kör ner en kolv, som i sin tur bidrar till att vrida på en vevaxel, ungefär som en vanlig förbränningsmotor.

Många uppfinnare och motor företag har försökt skapa en effektiv och kraftfull komprimerade luft bil under åren, men få har kommit nära att sätta sina prototyper till serieproduktion. Nyligen har två företag Motor Development International (MDI) och Tata Motors har tillkännagivit planer på att införa tryckluft bilar till marknaden, även om några branschexperter har faktiskt möjlighet att inspektera sina prototyper eller verifiera många av företagens fordringar. Eftersom en komprimerad luft bil använder kolfiber och andra lätta men starka material för sitt karossen och lagringstankar, många branschexperter berörda fordonen skulle inte överleva stränga krocktester.

För att spara vikt, en tryckluft bilens cisterner är ofta tillverkade av kolfiber, en teknik som även används på den amerikanska rymdfärjan. Detta tros vara en positiv utveckling, eftersom en kolfiber lagringstanken skulle inte leda till skadliga splitter vid en olyckshändelse eller avsiktlig punktering. Dessa cisterner rutinmässigt fyllda med komprimerad luft till ett tryck på 4500 + psi (pounds per square inch). Till skillnad från elektriska batterier, skulle en komprimerad luft tanken inte förlorar mycket energi genom läckage när det inte används. Ett större tekniska problem för utvecklarna av en komprimerad luft bil är den typ av komprimerad luft. Eftersom luften blir mer tryck, genererar en betydande mängd värme. Detta uppvärmda luft som skulle påverka den totala effektiviteten i motorn. Vissa tillverkare lösa detta problem genom att installera värmeväxlare liknande dem som finns på turboladdade vanliga motorer. Dessa värmeväxlare skulle samverka med den uppvärmda luften och dra bort överskottsvärme genom ventilation. Om en komprimerad luft motor krävs ett motordrivet kylelement, då skulle det inte vara tillnärmelsevis så energisnåla eller utsläppsfri som den borde vara.

Även om den uppvärmda luften frågan skulle kunna lösas med värmeväxlare, finns en lika stor och motsatt problem med komprimerad luft som bränsle. När tryckluften passerar genom en expander, kan det bli mycket kallt. Motorns komponenter och smörjmedel kan frysa och orsaka en förlust av effektivitet och potentiella skador från kylan. Ett fungerande värmesystem måste vara perfekt för att hålla den utökade luften från att frysa. På den positiva sidan kan en del av denna extremt kall luft användas som luftkonditionering. En komprimerad luft bil, åtminstone i detta skede av utvecklingen, inte skulle gå helt och hållet på tryckluft ensam. Eftersom de nuvarande modellerna kan bara nå hastigheter på 40mph på komprimerad luft enbart en vanlig förbränningsmotor eller elmotor skulle vara nödvändigt för att nå standard highway hastighet. Förespråkare av den komprimerade luften bilen påpeka att många förare ofta kör korta sträckor i stadstrafik för att utföra de flesta av sina dagliga rutiner. Bilen skulle köras nästan helt på tryckluft för det mesta, med bara ett enstaka behov av assistans från en gasdriven motor.

Tankning en komprimerad luft bil kan vara så enkelt som att ansluta fordonet till en standard Luftkompressor för flera timmar, med det primära kostnader är el. När bilarna gå i massproduktion, en plan efterlyser installera särskilda motorstarka kompressorer på utvalda bensinstationer. Dessa luft komprimera enheter skulle fylla en tank i cirka tre minuter, och skulle också ha värmeväxlare för att hindra tankarna från överhettning under tankningen processen.

Införandet av strömledningar av tryckluft bilar skulle med största sannolikhet börja i mindre länder runt om i världen, särskilt på platser där bensin är oöverkomligt dyr och utsläppsnivåer från fossila bränslen är extremt höga. När fordonen kan passera de stränga normerna i den amerikanska bilindustrin och ett tillräckligt antal bränslepåfyllning stationer kan skapas, kanske det är möjligt amerikaner ser en komprimerad luft bil på väg inom ett decennium eller så.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.