Vad är den egentliga Tire Inflation?

För de flesta personbilar, är korrekt däcktryck någonstans mellan 28 och 36 PSI. Men beroende på storlek och stil på däcket, kan det variera ganska mycket mellan bilar. Dessutom, om en annan storlek och stil på däck läggs på en personbil-till exempel om någon uppgraderingar av prestanda däck på en bil som kom med standard däck från fabrik-det rätta däcket inflationen kan faktiskt förändras.

Rätt däck inflationen är mycket viktigt av många skäl. Däck som upphöjs till rätt pounds per kvadrattum, eller PSI, slitage jämnare och håller längre. Dessutom kommer bilen få bättre gas körsträcka. Många människor, däremot, är förvirrade över vad den rätta däcket inflationen är för deras fordon. Det finns ett par sätt att ta reda på vad det rätta däcket inflationen till ditt fordon. Det bästa sättet är att ta reda på vad däcket tillverkaren rekommenderar. Ibland, däck statliga ett rekommenderat PSI på sidoväggen, men det är viktigt att notera att detta inte är densamma som den maximala PSI, vilka också kan anges på däcksidan. Ett däck ska aldrig pumpas till det maximala PSI, eftersom du kommer att riskera en Blowout. Om det rekommenderade PSI inte finns på utsidan av däcket, bör du kunna få denna information genom att ringa butiken som sålt däcken. Gör det till en punkt, när du köper nya däck, för att be dem att skriva tillverkarens rekommendera PSI på pappersarbete. Annars kan du eller en mekaniker felaktigt blåsa däcket.

Även om det är bäst att följa tillverkarens riktlinjer, kan du oftast på vad däcktryck biltillverkaren rekommenderar. Denna information är vanligtvis tryckt på en etikett någonstans inne i bilen: till exempel i dörren Jamb, i handskfacket eller under huven. Denna information kan också hittas i instruktionsboken. Men kom ihåg att en riktig däcket inflationen kan variera mellan däcktillverkare, så även om du hade samma storlek däcken på din bil, kan det däcktryck som ges av biltillverkaren inte vara korrekt.

Tire tryck ska alltid kontrolleras först på morgonen, innan du kör bil överallt. Anledningen till detta är att däcktryck är beroende av temperatur och köra värmer upp däcken. När du kör, däcket inflationen faktiskt ökar . Det är därför du aldrig ska fylla dina däck till maximalt däcktryck anges på utsidan av däck-om de värma upp, kommer inflationen stiger över den högsta, och du kan få en Blowout.

En annan anledning till varför du inte ska blåsa över dina däck är att de kommer att bära ojämnt. För mycket trötta inflationen kommer att göra slitbanan att bära en rand mitt itu, för att inte nämna det kommer också att minska kontakten med vägen, och innebära en risk för en olycka. För lite däcktryck gör att däcksidan att ta kontakt med vägen, och eftersom däcksidan har ingen trampa på sig, kommer du snabbt slits ut, eller till och med orsaka en Blowout. Dessutom kommer opassande trötta inflationen minska din gas körsträcka med cirka tre procent i genomsnitt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.