Vad är automatisk luftkonditionering?

Automatisk luftkonditionering är ett luftkonditioneringssystem som är särskilt avsedda att ge klimat kontroll för inredningen av en bil. Före införandet av luftkonditionering i bilar, var den enda standarden kylmetoder interiören att öppna fönstren. Automatisk luftkonditionering skapar en mycket behaglig miljö för passagerarna i ett fordon.

Automatisk luftkonditionering fungerar på liknande sätt som andra former av luftkonditioneringssystem. Heat vill naturligtvis att gå från en högre koncentration till en lägre koncentration tills det finns ett tillstånd av jämvikt. Detta är en princip som kallas värmeöverföring. Tvärtemot vad många tror, en luftkonditioneringen inte faktiskt fungerar genom att kyla luften, utan snarare genom att ta bort värme och fukt från luften.

Oavsett detaljerna i en konstruktion, fordon luftkonditioneringar tätas, trycksatt system som vanligen består av en kompressor, kondensor och förångare. En kompressor är en pump som cirkulerar köldmediet genom luftkonditioneringssystemet. Den komprimerar också eller trycket och köldmediet, som värmer upp, konvertera det till en dimma.

Köldmediet reser sedan till kylaren. Det är här som köldmediet kyls ner av en fläkt blåser på kylaren rullar och konverterar till en vätska. Som ett kallare vätska, är köldmediet mycket effektivare att ta bort värme än en dimma. Gång omvandlas till flytande köldmediet går till förångaren. På förångaren, en fläkt blåser över spolar med kallt köldmedium i dem. Fläkten tvingar kyld luft att komma in i hytten på fordonet. I ett sådant läge är köldmediet värme från insidan överförs till köldmediet. Detta i sin tur höjer temperaturen på köldmediet, som omvandlar den till en gas stat. Från förångaren, den numera är flytande köldmedium cyklade tillbaka till kompressorn där processen börjar igen. p

Automatisk luftkonditionering infördes först 1939. Packard Motor Car Company har luftkonditionering som en $ 274 US-dollar (USD) option på 1939 Packard. Packard Luftkonditioneringen var en ganska rudimentär system som inte har en termostat eller en oberoende avstängningsanordningar funktionen. Att stänga av luftkonditionering, motorn för att vara avstängd och föraren som behövs för att koppla bältet från kompressorn.

Senast 1969 uppskattade man att nästan femtio procent av bilarna var utrustade med luftkonditionering. I slutet av 1970-talet och början av 1980-talet blev automatisk luftkonditionering ännu mer ovanligt och det uppskattas att ungefär 80% av bilar säljs nu i USA feature air conditioning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.