Vad är Vehicle Diagnostics?

fordonsdiagnos är mekaniker arbetar med att identifiera och bedöma problem som negativt kan påverka den normala driften av ett fordon. Mekanik kan anställa ett stort antal metoder och verktyg för att bedriva fordonsdiagnos, allt från ytlig fysiska kontroller mer delaktiga, datorbaserade analys. Med tanke på den ibland ockulta karaktär mekaniska problem, effektiv diagnostik är avgörande för framgångsrika reparationer och fungerar väl något fordon.

Historiskt effektiv fordonsdiagnos förlitade sig på individuella kompetensen hos en mekaniker, för att han fick möjlighet att använda visuella eller hörbara ledtrådar för att korrekt bedöma ett fordon fel. Symtom på ett mekaniskt problem kan spänna från det uppenbara, såsom olja läcker från en felaktig tätning, till indirekt, såsom grov tomgång. Innan integrationen av IT-system i fordon, hade mekanik ofta vara lika delar detektiv och kirurg för att sätta ihop ledtrådar för att diagnostisera och åtgärda problem. och med tillkomsten av elektroniska styrenheter (ECU) i bilar, flygplan, båtar och motorcyklar, men uppgiften att fordonsdiagnos har blivit betydligt enklare. Genom användning av ecu, kan tekniker utnyttja datorteknik för att hjälpa dem att identifiera och lösa fel. Praktiskt taget alla moderna vägfordon nu är utrustade med ombord (OBD) hamnar som arbetar med ecun att övervaka olika sensorer i hela fordonet och logga koder när fel eller problem uppstår.

bunden till ett fordons instrumentbrädan eller information skärm, en ECU kan varna användaren när den upptäcker ett fel genom att visa en check motor eller fel indikatorlampa (MIL) varning. Alla med en speciell kabel och en bärbar dator kan bokstavligen ner i en fordonets OBD-port och hämta felkoder att avgöra exakt vad som är fel. OBD hamnarna har kraftigt utökad räckvidd som kan utföra grundläggande fordonsdiagnos, och många allmänna och bildelar butiker nu ut en symbolisk avgift för att skanna ett OBD-port och tolka de felkoder.

veta vad som är fel är dock fortfarande bara halva striden. En erfaren mekaniker är fortfarande avgörande för att lösa brister, och det finns fortfarande många mekaniska problem som kan uppstå utan att utlösa en fellogg av ECU. Vaga skallror och andra ljud, oförklarlig förlust i bränsleeffektivitet, och styrning som drar åt ena eller andra sidan är alla exempel på aktör klagomål som inte kan registreras av datorn, men kan undersökas ytterligare och framgångsrikt lösas av en skicklig yrkesman.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.