Vad är Variable Valve Timing?

Ett slags teknik som används i förbränningsmotorer, tillåter variabla ventiltider (VVT) för modulering av olika aspekter av intag eller avgasventiler-inklusive hiss, varaktighet och tidpunkt-medan motorn är igång. Syftet med variabla ventiltider är att ändra motorns egenskaper som behövs för att optimera prestanda och ekonomi under föränderliga körförhållanden. Det har ökat i popularitet bland biltillverkare som ett sätt att möta strängare utsläppsnormer, samtidigt som man fortsätter att möta kundernas efterfrågan på makten. I en förbränningsmotor, luft och förgasas bränslet levereras till förbränningskammaren med delar kallas cams . Dessa är belägna längs kamaxel, och öppna ventiler för en viss tid under varje intag och utblås cykel. Höjden att ventilerna öppnas kallas hiss , längden de öppnas kallas tid , och synkronisering mellan intag och avgasventiler öppning kallas timing . I traditionella icke-VVT motor konfigurationer, ställning och form, gemensamt benämnda profil , av kammar och kamaxeln är statisk, och ställa för ett visst varv per minut (RPM). Detta är normalt en balans mellan låg-RPM vridmoment och hög RPM makt. Variabla ventiltider ger kam profiler ändra dynamiskt optimera vridmomentet på låga varvtal och effekt vid höga varvtal. Mest VVT fungerar genom tidigareläggning eller försenar tidpunkten för intag eller avgasventiler.

Variabla ventiltider har funnits som en gångbar teknik i bilar sedan 1960-talet, när patent för VVT ingavs först. Fann sig inte i stor skala, men fram till 1980-talet, när japanska biltillverkare började anta variabla ventiltider i produktionen bilar. Den första färdiga bilen som har en VVT motor var 1987 Nissan 300ZR.

Det mest fruktsam genomförandet av VVT är Hondas Variable Valve Timing och Lift Electronic Control (VTEC) , som slutfördes och tas i bruk med början 1989. VTEC ® var först kunna modulera mellan ett lågt varvtal inställning för bränsleekonomi, och en föreställning inställning som arbetar vid höga varvtal för att förbättra hästkrafter. Hondas uppdaterade VVT-teknik, som kallas i-VTEC ®, kan ändra tidpunkten INSUGNINGSVENTIL kontinuerligt och är inte begränsat till två specifika profiler. Sedan införandet av VTEC från Honda, nästan alla stora biltillverkare har utvecklats och nu ge olika motorer ventiltider.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.