Vad är Radio Control Airplanes?

Radiostyrning flygplan nästan alltid hänvisar till leksak utformad plan fjärrstyrs med hjälp av någon form av styrning och styrsystemet. De är populära leksaker bland både barn och vuxna, och finns i en mängd olika stilar.

Ursprungligen utformades radiostyrning som en metod under andra världskriget för att navigera robotar till farliga platser utan att operatören i skymundan. Tekniken tog aldrig bort, däremot, och övergavs praktiskt taget i slutet av kriget.

De flesta radiostyrd utrustning använder ett analogt styrsystem, där en liten puls skickas från en handhållen enhet och mottogs av modellen. Modellen tolkar sedan bredden på pulsen för att ange vilken riktning och i vilken utsträckning, bör det gå. Servos i modellen flygplan sedan rotera, vilket gör att planet att ändra riktning. Nyligen har dyrare system börjat använda digital controllers och mottagare, som är mycket mer tillförlitliga, och har integrerat misslyckas-kassaskåp vid signalförlust.

Regulatorer för anordningar radiostyrning finns i olika nivåer av komplexitet. Vissa kan ha vara enkla kontroller, möjliggör framåt, vänster, höger, uppåt och nedåt riktningar. Andra kan omfatta ett spjäll också, medger hastighet kan varieras.

Radiostyrning flygplan är uppbyggda av olika material, inklusive olika typer av trä (balsa är den vanligaste), enkel plast och kolfiber. De kan kosta så lite som $ 90, eller så mycket som $ 5000. Radiostyrning flygplan kan variera i kraft från enkla tvåtaktsmotorer fram till större fyrtaktsmotorer. Storlek kan variera från drygt en fot (30cm) spännvidd på hela tio till tolf fot (3-4 meter). Den genomsnittliga radiostyrning plan varar 10-20 minuter i luften, flyga i hastigheter från 30mph (48km /h) till 200mph (322km /h).

Det finns ett antal hobbyutövaren klubbar för flygplan radiostyrning entusiaster, som finns i praktiskt taget varje nation på jorden. Nivån på åtagande från entusiaster varierar lika mycket som alla andra aspekter av flygplan radiostyrning, med vissa köper färdiga flygplan och möte ibland att flyga dem och andra att bygga flygplan från början och komma in tävlingar och andra tävlingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.