Vad är Public bilauktioner?

Public car auktioner är auktioner som är tänkta att sälja bilar till privata konsumenter inom en auktion format. Vissa privata köpare föredrar att köpa fordonen på offentlig bilauktioner eftersom de kan köpas till lägre marknadsvärde. Dock bör konsumenterna medvetna om att de är ensamt ansvariga för att upptäcka bedrägerier och bilar som inte lönar sig investeringar. I många offentliga bilauktioner är fordon som säljs i befintligt skick "och försäljning är slutgiltig.

bilauktioner kan ta många former. Konsumenterna kan köpa bilar från online auto auktioner, partihandel auto auktioner, offentliga auto auktioner, polis och auktioner regeringen och försäkring och bärgning auto auktioner. Auktioner som vanligtvis görs tillgängliga för allmänheten utan extra krav är online auto auktioner, offentliga auktioner auto och polis och auktioner regeringen.

Online auto auktioner presentera några utmaningar för nybörjare konsumenten. Först då fordonet köps på distans, kan den potentiella köparen inte undersöka fordonet personligen. Det är därför det är viktigt för den potentiella köparen att göra så mycket forskning som han kan på fordonet med den information som han tillhandahålls. Använda en Vehicle Identification Number (VIN) för att köra en grundlig titel sökning kan avvara en potentiell köpare förlusten av sin investering. Online-auktioner kan också erbjuda köparna en depositionstjänst alternativ som säljaren inte betalas förrän köparen får bilen, och dessutom köpare och säljare kan gå med på att ha det kontrollerade fordonet av certifierad mekaniker eller andra yrkesgrupper för skador efter bilen köpts.

Polis och auktioner regeringen är offentliga bilauktioner som kan avsättas i förtid av den enskilde konsumenten. Dessa typer av auktioner är öppna för genomsnittskonsumenten och brukar sälja bilar som beslagtagits av regeringen eller avvecklad från statliga myndigheter. Konsumenterna bör ha samma typ av försiktighet vid dessa auktioner som de skulle vid regelbundna offentliga bilauktioner. Fordon som kommer från denna källa kan drabbas av samma problem som fordon från andra auktioner. Titel historier bör undersökas, eftersom dessa fordon kan ha varit övergivna i åratal, har stulits och kan komma med saftiga avgifter för underhåll.

Oavsett vilken typ av offentlig bilauktioner föredrog måste konsumenterna förnuft och försiktighet när de köper bilar på auktion. De bör bekanta sig med den typ av fordon som de är intresserade av att köpa och forskning dess värde och dess titel historia. Alla kontrakt bör granskas ingående och inga fordon bör köpas utan förmånen av en noggrann inspektion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.