Vad är Light Rail Transport?

light rail transport är en typ av tåg som ofta använder befintlig väg förkörsrätt och lätta bilar järnvägsprojekt som drivs antingen som enskilda avdelningar, eller kopplas parvis. På sätt och vis, bilarna är mycket likt spårvagnarna populärt under början av det 20th århundradet. Light rail transport är snabbare än traditionella spårvagnar, och i allmänhet ger ett högre passagerarkapacitet. Strömkällan ofta elektricitet, under förutsättning att de bilar som luftledningar.

De flesta spårvägar projekt som för närvarande kör längs stora landsvägen system. Detta ger viss lättnad från trafikstockningar i större städer. Noteras bör dock att lätt spårtrafik system kan tillgodoräkna inte bara lindra trafik flaskhalsar, men också ett mer miljövänligt sätt att resa. Många städer överväger nu projekt som antingen lägga light rail transport för första gången, eller lägga till befintliga ledningar. Förutom att använda vägen till höger på vägen, kan lätta järnvägssystem sättas på andra ställen också. Deras förmåga att använda tunnelbanan tunnlar eller förhöjda tåglinjer för hela eller delar av en rutt ger fler möjligheter att trafik ingenjörer. Denna mångsidighet gör att de kan få plats många andra transportsätt kan inte, med utnyttjande av både vägar och befintliga järnvägslinjer.

De flesta av spårvägssystem transporter körs på en fast slinga rutt. Vissa sträckor kan vara så liten som en enkel krets av ett centrum, så att de parkeringsplatser i utkanten av centrum för att snabbt flytta in till staden. Andra vägar kan köras från ett större centrum eller arbetsområdet till platser i förorterna. I städer med mer omfattande nätverk, kan linjer ansluta eller korsar varandra, vilket ger möjlighet för resenärer att överföra, liknande det som görs på en tunnelbana eller stadsbuss system.

Kraftkällan för en snabbspårväg transportsystem är ofta ett nätverk av elledningar körs precis något högre upp på bilar. Användningen av el innebär att inga skadliga utsläpp som genereras av systemet. Därför många ser det här är ett miljövänligare sätt att resa. De som inte använder denna metod kan istället använda personlig bilar, som förbränner fossila bränslen, och ofta producerar skadliga utsläpp.

Trots fördelarna med light rail transport, vissa samhällen har motstod insatser för nya projekt inom sina områden. Många har klagat över de nödvändiga kostnaderna för att installera ljus järnvägsinfrastrukturen, som till stor del är ofta betalas av lokala skattebetalarna. Andra undrar om användningen kommer att motivera projektet, och klaga på de potentiella körfält det kan ta upp. Om systemet använder el från koleldade elektriska kraftverk, andra menar att miljövinsterna är överskattade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.