Vad är Kalifornien Snabbtåg?

Kalifornien höghastighetståg är ett ambitiöst kollektivtrafik projekt som godkänts av Kaliforniens väljare år 2008 under den 4 november allmänna val. Förslag till ett höghastighetståg i Kalifornien hade flutit åtminstone sedan 2005, med en acceleration av intresse under 2007, vilket kulminerade i väljarens godkännande av Proposition 1A, en obligation handling som godtagit pengar höja insatsen för projektet. Per 202C banbrytande på Kaliforniens höghastighetståget projektet förväntas påbörjas mellan 2011 och 2012. När du är klar, den Kalifornien höghastighetståg linje skulle köra från San Francisco till San Diego, ansluter ett antal stora städer som Los Angeles, San Jose, Sacramento, och Fresno, även om mindre tätbefolkade områden norra Kalifornien skulle inte betjänas av höghastighetståg linje. I projektet ingår också betydande medel till regionala järnvägs myndigheter med målet att förbättra spåren och utöka kapaciteten så att dessa järnvägar kan fungera som matarledningar till Kalifornien höghastighetståg linje.

Kalifornien är en av de mest överbelastade stater i USA, med Los Angeles och San Francisco Bay Area med särskilt ökända trafikförhållanden. Genom att etablera en kollektivtrafik alternativ som knyter ett antal Kalifornien städer och samhällen pendlare, statliga tjänstemän hoppas att minska trängseln, öka säkerheten på vägarna, och att kraftigt minska koldioxidutsläppen genom att få personlig fordon ur trafik. Kaliforniens höghastighetståg projekt uppskattas också spara pengar på lång sikt genom att minska behovet av att bredda Kalifornien flygplatser, vägar och motorvägar, och genom att spara pengar på polisarbetet nödvändiga för att bekämpa trafikstockningar och svara på trafik-olyckor.

Projektägarna också påpeka att det kan vara en betydande källa till nya arbetstillfällen för Kalifornien. Arbetstagarna kommer att behövas för att bygga spår och bygger om befintliga järnvägen anläggningar samt Kalifornien höghastighetståg Projektet kommer också att kräva personal på allt från tåg ingenjörer till underhåll besättningar när den öppnas.

Kaliforniens höghastighetståget projektet modellerade efter liknande prognoser i Japan och delar av Europa. Dessa höghastighetståg projekt har visat sig vara mycket populär bland medborgare och besökare, som utnyttjar tågen kraftigt, vilket motiverar bekostnad av att investera i höghastighetståg. Användningen av klass separation för att skapa särskilda spår för tågen säkerställer också att hastigheten på tågen inte kommer att begränsas av andra tåg på banan och att Kalifornien höghastighetståg linjer som inte kommer att störa befintliga gatan galler.

åtskillig kritik av Kaliforniens höghastighetståg projekt gjorts. Vissa förespråkar är oroade över att den beräknade kostnaden för projektet är mycket lägre än den verkliga kostnaden, som skulle lämna projektet ofärdiga om det rann ut i fonder. Även med stöd från den federala regeringens ekonomiska stimulans planer passerade under 2008 och 2009 för att hantera de ekonomiska unheaval upplevde under denna period skulle Kalifornien höghastighetståg plan generera betydande skuld skyldigheter för staten. Kritiker är också bekymrad över att ridership prognoser inte kommer att uppfyllas när projektet öppnas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.