Vad är Kalifornien Bullet Train?

Kalifornien bullet train är ett alternativt namn för den föreslagna höghastighetståg system som planeras för den stora staten. Förbinder större nordliga städer som Los Angeles och San Diego, California bullet train fick väljarnas stöd under 2008 att börja formaliserade planering och byggande. Detta höghastighetslinje är inte utan sina kritiker, och många belackare talar för att det aldrig riktigt kommer att bli en giltig konkurrent med flyg-och bilresor.

Kalifornien, en av de största delstater i USA, sträcker sig nästan 800 miles (1287. 5 km) ner till Stilla havet. Den enorma storleken på staten har lett till tre geografiskt skilda storstadsområden: kuststaden San Francisco /Oakland område i norr, delstatens huvudstad Sacramento i norra och centrala delen av staten, och spretande städerna Los Angeles och San Diego i söder. Med näringslivet och fritids resor mellan de områden som är mycket vanliga, tycks ett höghastighetståg järnvägslinjen mellan städerna att många praktiskt begrepp. En viktig fråga kring Kalifornien kontroversen bullet train Därför finns det inte ett tåg linje redan. Även tåg finns i Kalifornien, finns det ingen konsekvent linje mellan norra och södra städer och malen Mass Transportation tvärsöver staten kräver ofta buss och förflyttad till att den långsamma resan. Staten byggdes främst för bil transport, men bara ett fåtal föregrep den enorma befolkningen som Kalifornien skulle samlas. Statens befolkningsexplosionen i slutet 20th century och avsaknaden av en större massa transportsystem förbinder de största städerna kombineras för att skapa en av de allra största problemen med trafikstockningar i USA, vilket leder till ökade krav på Kalifornien bullet train.

Då det är färdigt kommer Kalifornien bullet train resa norrut från San Diego via Los Angeles, och delas upp i två grenar service Sacramento och Bay Area. Genom att implementera den senaste högteknologiska snabbtåg, är 440 mil (708 km) Resan från San Francisco till Los Angeles förutspås ta två till tre timmar. Medan långsammare än 40-50 minuters flygresa mellan de två städerna kommer Kalifornien bullet train sannolikt också bli billigare, och är avsevärt kortare än sex till åtta timmars bilresa krävs.

Förespråkarna tyder på att tåget kommer att få fart på ekonomin genom att skapa tusentals nya arbetstillfällen och ge snabb, säker och kostnadseffektiv resor mellan större städer. Enligt vissa experter kommer tåget också bidra till att underlätta Kaliforniens trafik huvudvärk och vara en miljövänlig form av mass transport. Under 2008 stödde Kalifornien väljarna i stort sett plan för tåget genom att godkänna Proposition 1A, en statlig åtgärd som tilldelats nästan tio miljarder US-dollar för byggandet av järnvägen.

belackare tyder på att tåget kommer att kosta betydligt mer än beräknat, och kan aldrig ta bort som en viktig form av mass transport. Några föreslår att de uppskattade restiderna inte kan uppnås genom dagens teknik, och att miljöhänsyn kan endast uppfyllas om tåget bevisar lika populär eller mer populärt än förespråkarna hävdar. Ändå oavsett om denna kontrovers, konstruktion på Kaliforniens bullet train är preliminärt att påbörjas år 2011.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.