Vad är Ideal Tire Pressure?

däcktryck används oftast för att hänvisa till kallt lufttryck, har trycket på luften i däcken när de är kalla och värms inte upp från bilkörning. Däcktryck påverkar livslängden på dina däck, och din gas körsträcka, och med den perfekta däcktryck är säkrare än att köra på däck som är överdrivet stort eller underinflated. När däcken är pumpade på rätt sätt kommer de hanterar bättre och hålla vägen bättre, vilket gör hela din körupplevelse angenämare och säkrare.

Först, naturligtvis, måste du ta reda på vad den idealiska däcktryck för din bil är. Om man tittar på däcken själva, kommer du att se ett tryck anges. I USA är detta vanligen uttryckt i pund per kvadrattum, eller PSI. Antalet faktiskt på dina däck är dock vanligtvis inte den idealiska däcktryck. Snarare är det den högsta däcktryck som kan användas säkert, vilket är normalt ganska lite högre än din ideal. har varje bil en perfekt däcktryck föreslås av tillverkaren. Om du kontrollerar din instruktionsboken, bör det diarieföra den idealiska däcktryck för din exakta bilmodell. Om du inte har en instruktionsbok, eller om din instruktionsbok inte har denna information, kolla in förarsidan dörr Jamb. Ett klistermärke är oftast fäst på denna del av dörren som inkluderar alla typer av information om din bil, bland annat rekommendationer ideal däcktryck. För de flesta bilar i allmänhet runt 30 psi (2,1 kg /cm). att få den bästa körsträcka ur dina däck, kan du faktiskt gå ifrån tillverkarens rekommenderade perfekt tryck. Även deras rekommendation kommer oftast resultera i smidigast möjliga rida, kan det inte leda till den bästa kurvtagning eller bästa miltal. Att avgöra detta ideal däcktryck, ta maximalt däcktryck noterat på väggarna i däcken själva, och minska med ca 10%. Som i allmänhet kommer att resultera i en idealisk däcktryck som ger dig de största fördelarna för daglig körning. Naturligtvis, för längre turer, eller när som bär ett tungt lass, kanske du vill öka däcktryck närmare maximalt.

Underhålla en perfekt däcktryck har både ekonomiska och miljömässiga fördelar, vilka båda har har utropat en hel del under de senaste åren. För en sak, att hålla en perfekt däcktryck minskar slitaget på däcken, och i samband med regelbunden rotation här håller dina däck passar för en maximal tid. För en annan kan det öka din gas körsträcka dramatiskt. Folk i genomsnitt se en vinst på cirka 2 MPG (117L/100km), vilket kan spara genomsnittlig förare någonstans från $ 50 US dollar (USD) till $ 100 USD per år.

Detta kan stapla upp snabbt som miljontals förare på vägen börjar ta sitt däcktryck snabbare. För priset av en $ 10 USD tryckmätare, och fem minuters test en gång i månaden, skulle amerikanerna spara uppskattningsvis 40 miljoner gallon (151 miljoner liter) bensin varje dag. I en värld där människor ständigt ute efter att spara pengar och miljö, det är ett självklart steg att ta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.