Vad är Glass Bottom båtar?

Glass-bottom båtar båtar med fönster under vattenlinjen som gör det möjligt för passagerare att se klart i vattnet. När folk läser vatten från ovan, kommer de ofta optiska störningar som gör det svårt att se, och de kan ha svårt att se i djupet. Med ett glas-botten båt, är denna snedvridning elimineras, vilket ger mycket skarpa, tydliga synlighet och ett bredare utbud av synlighet. Dessa båtar används oftast inom turism applikationer.

Några glas-bottom båtar bokstavligen ha ett glas botten, medan andra har glasskivor och hamnar view. Åka i en sådan båt är ungefär som att vara i en gigantisk dykning mask, förutom att människor förblir torr och de behöver inte vara uppmärksam på säkerhetsfrågor medan de åtnjuter undervattenskablar sevärdheter, att de kan fokusera på vad de ser. Glas-botten båt kan användas i hav, floder och sjöar, och de finns i en mängd storlekar för olika tillämpningar.

Glas-botten båt turer finns tillgängliga för personer som vill se skeppsvrak, rev och andra under vattnet utan dykning. De kan vara ett utmärkt alternativ till dykning eller snorkling för människor med funktionshinder eller personer som saknar professionell dykning utbildning, och också möjligt för människor att umgås medan de tittar på intressanta objekt under vattenytan.

Några bevarande organisationer använder glas-bottom båtar för att öka allmänhetens medvetenhet om frågor som rör bevarande och som verktyg för att utbilda allmänheten. Grupper av skolbarn, till exempel kan tas ut på båtar så att de kan visa den naturliga miljön med minsta möjliga hinder, för att betona vikten av miljöskydd. Glass-bottom båtar som används för miljömedvetenhet kan glida mellan sjuka eller döda korallrev, friska rev och rev genomgår miljöåterställning så att människor kan tydligt se skillnaden mellan en livskraftig rev och en som har skadats.

Forskare kan också använda glas-bottom båtar för vissa typer av arbete, även om många föredrar att få in vatten i en dykardräkt med lämpliga redskap. Glas-botten båt kan också vara användbart för att ge snabba turer i miljö-platser av intresse för människor som representerar organisationer som kan ge stöd eller hjälp. Snarare än bundling befattningshavare i våtdräkter och ta med dem i vattnet kan forskarna använda en glas-botten båt för att visa folk vad de gör eller vad de vill göra, och utflykten kan användas som ett PR-tillfälle att främja en orsak och dess sponsorer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.