Vad är Ghost Riding the Whip?

2006, en rappare som heter E-40 släppt en låt som hette "Tell Me When To Go" som inkluderade den första ordinarie hänvisning till en drivande stunt kallas "Ghost rider piskan. " I hip-hop språkbruk, en bil också kallas en "piska", medan "Ghost rider" avser en förarlös bil. Ghost Riding piskan "innebär att sätta en bil i antingen neutral eller enheten och sedan dans på huvan eller runt fordonet som det sakta kryssningar längs gatan. Helst ska en förare hoppar in i bilen innan det blir en fara för andra.

"Ghost rider piskan" faktiskt började före frisläppandet av E-40's song. En subkultur av hip-hop kallas Hyphy eller hyphe, startade i San Francisco Bay Area i Kalifornien under 2000-talets början, med rappare som Mac Dre första antyder trafikbrott stunt i sina texter. Ghost Riding piskan "blev populär bland Hyphy fans som sökt den största spänningen i Hyphy kultur, nämligen en metod som kallas" gå dum. " Deltagarna förstå hur riskfylld "Ghost rider piskan" kan vara, men risken är också en del av spänningen. När förhållandena är de rätta, kommer en förare skruva upp volymen på sin bilens ljudsystem till öronbedövande nivåer och alla passagerare ur bilen snabbt. Föraren kommer då att sätta bilen i antingen neutral eller köra och låta det fortsätta att rulla nerför gatan. De åkande börjar "Ghost ride the whip" genom att dansa på taket, motorhuven eller området kring bilen. Några deltagare kommer också videoband sina erfarenheter och överföra resultaten till populära video-sharing websites. När antingen musik eller bilen kommer till ett plötsligt stopp, i "Ghost rider piskan" äventyret är över.

Även bruket av "Ghost rider piskan" anses olagligt i de flesta städer, kan verkställighet vara svårt. Deltagarna är oftast mycket medvetna om sin omgivning, så tenderar de att välja platser och tider när lokala patruller är få och långt emellan. Ghost Riding piskan "är den moderna motsvarigheten till Bilsurfing, en farlig verksamhet där passagerare står på taket till en rörlig bil som om de vore ridande på en våg. Det finns också ett inslag av en gammal bil stunt kallas en kinesisk brandövning där passagerare byta positioner medan bilen står stilla vid ett trafikljus. Ghost Riding piskan "är en mycket farligare praktiken är dock, och bör inte försöka under några omständigheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.