På ett fartyg, vad är Foc’sle?

fören på ett fartyg, som vanligen ses stavade som foc'sle att återspegla den trunkerade uttal som används av sjömän, är det område där sjömännen sömn och samlas under ledig. Den foc'sle är belägen i den främre delen av fartyget, som också kallas bågen, och framför stormasten. Den foc'sle fungerar som hotellrum för vanliga seglare, medan fartygets befäl inhysas i andra områden.

Begreppet "för om masten", som har kommit att vända sig till vanliga seglare, är också en hänvisning till foc'sle. Personer kunniga om segling historia är bekanta med traditionen av bostäder sjömän i den främre delen av fartyget, eller "för om masten. " Termen har blivit välbekant i vardagstänkandet grund av skrivandet av Richard Henry Dana som tillbringade två år som värvats sjöman och skrev om de upplevelser i ett populärt 1840 bok som heter två år innan Mast .

Termen skans har använts för att beskriva den främre delen av fartyg sedan 1400-talet, då fartygen ofta hade en upphöjd däck i främre delen av fartyget för användning i strider. Detta gav upphov till däck var känd som slottet , eftersom det liknade ett befäst slott, och däck området framför slottet kom att kallas fören. Förutom att ge håll och sociala området, är foc'sle också en avgörande iakttagelse punkt och sjömän ofta stationerade där för att hålla utkik för navigering faror. Under ankring processen är foc'sle normalt liv med verksamhet som seglare manövrera tunga ankare.

Maskiner samband med driften av fartyget tillsammans med extra rep och segel lagras också i foc'sle . Den ankarspel som används för att avveckla ankarkättingar är vanligt på den främre delen av foc'sle, tillsammans med ankare själva. Dessutom är vapen förvaras i ett skåp på foc'sle att vara lätt tillgängliga vid behov. Den foc'sle används också som ett socialt område, och fartyg med mer utrymme framåt ibland gör hotellrum för detta.

Quarters inom foc'sle ofta indelade beroende på specialitet. Riggen besättning, ansvarig för båtsman eller båtsman, skulle våningssäng i ett separat område i foc'sle tillsammans med de andra vanliga seglare. Marines, anlitade sjömännen att skydda fartyget i händelse av angrepp eller att fungera som en offensiv kraft, var förtöjd vanligen i en annan del av foc'sle. I början av segling, blandning mellan vanliga sjömän och marinsoldater eller mellan värvning sjömän och officerare uppmuntrades inte, och delade sovrum betonat detta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.