På en segelbåt, vad är Storsegel?

Den främsta källan till segel makt på ett segelfartyg är oftast storseglet. Det finns undantag när ett mindre segel (t. ex. en fock segel) utnyttjas och storseglet sänks. I sådana fall gäller inte definition inte eftersom det primära kraftkällan kan bara seglet i bruk, men i de flesta fall definitionen fungerar. Dessutom är storsegel alltid fästas på stormasten och antingen sträcker sig vinkelrätt mot fartyget (som sträcker sig till vänster och höger om stormasten) eller på längden (ovanför och parallellt med fartyget) mot aktern (eller baksidan) avsnitt, eller Vissa vinklad variant av denna. I antikens historia gjordes storseglet upp av ett lapptäcke av ull. Detta material var effektiv i att utnyttja vinden men till slut räckte och gungade gör seglet alltmer ineffektiva. Så småningom arbetade olika typer av plåster linne utnyttjades till modern teknik gjort sömlösa, i ett stycke nylons och andra konstgjorda material som möjligt. Dagens populära material innebär Mylar ® och Kevlar ®. Dessa moderna material som inte bara ger lätta egna former ingår också formstabiliteten egenskaper för att minimera störningar.

A storsegel kan vara ett råsegel, ett trekantigt segel eller något varierande form av de två, som återfinns i latinska eller gaffel segel. Om inte hänvisar till ett RÅRIGGAD storsegel-sällan ser idag-som är knuten till en RÅNOCK som skär den främsta masten skall framkanten-vanligen kallad luff-en modern storsegel fäster vid stormasten och botten av seglet-vanligen kallades foten-fäster på bommen. Bommen är den horisontella strålen knutna till de främsta masten och är exklusivt utformad för att stödja botten av storsegel på en modern segelbåt.

Liksom alla segel på en segelbåt, är placeringen av storseglet i förhållande till vindriktningen och om fartyget är på väg kallas vinkeln på segel. Varje vinkel är förstås som en "point of segel" och det ständigt förändringar under en segling resa. Det finns tre grundläggande punkter segla även om det finns flera varianter av varje. Närhelst en segelbåt seglar i motvind den kommer att använda en "slå" utgångspunkten segel. När vinden kommer från sidan av en segelbåt (kallas tvärs), den punkt som krävs segel kallas "nå. "När vinden kommer bakifrån (eller akterut) fartyget, den plats där seglet är känd som" körs. "Erkänner dessa punkter segel är avgörande för hur att korrekt position (trimning) storseglet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.