Kan jag parkera vid ett trasigt Meter?

Reglerna om parkering på en trasig mätare varierar beroende på kommun. Som ett resultat, är detta wiseGEEK författare tveksamma till väga nedåt på ena sidan eller den andra, eftersom hon inte vill att du ska få en parkeringsbiljett. Din lokala avdelning för parkering och transporter kommer att kunna berätta om det är ok att parkera på en trasig mätare eller inte, och om du ogillar deras politik, gärna lobbyn för att ändra den. I alla fall, avdelningar för parkering och transporter lita på bilister att rapportera bruten meter. Om du ser en mätare som uppenbarligen är skadad, bör du rapportera det, och du bör också redovisa vilka mätare som inte tycks meter gång ordentligt, eller mätare som fastnat. Du kanske också vill lämna ett meddelande på mätaren för att varna andra människor, särskilt om mätaren åt dina mynt. Du kan rapportera bruten meter direkt till Institutionen för transporter, och till förbipasserande poliser. I de områden där det inte är tillåtet att parkera på en trasig mätare, trasiga mätare är vanligtvis förpackas i påsar med ljusa plast för att locka uppmärksamhet meter reparatörer, och plast kan få ett meddelande som innehåller en varning om att det inte är tillåtet att parkera på en trasig mätare. I dessa områden, bilister som väljer att parkera på en trasig mätare riskerar att få en parkeringsbiljett, och i vissa fall kan bogseras. Om du är en besökare och du parkerar på en trasig mätare som inte har något sådant meddelande, kan du kanske undvika att betala biljetten genom att hävda att ni inte kände till staden politik, men inte räkna med det.

Andra städer har mer avslappnad regler, ber bilister att rapportera trasiga meter och låta bilister att parkera på bruten meter. Detta är vanligt i överbelastade stadsområden, där öppna parkeringsplatser skulle sannolikt tas upp ändå, och en begränsning av parkering skulle kunna orsaka överbelastning. I dessa städer, är bilisterna oftast rätt att parkera på en trasig mätare för tillåten postat tid, till exempel om mätaren är i ett två timmar zon får bilisterna parkera under två timmar, men inte längre.

Om du parkerar på en trasig mätare och du förstår inte att mätaren var trasig, vilket kan hända vid en mätare som inte mätaren gång ordentligt du kan få förlåtelse, särskilt om du rapportera problemet. Du kanske också vill vara medveten om att manipulering med mätare kan resultera i några bastant straff, till och med fängelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.