Kan en bil säljas utan avdelning?

Det finns situationer när en bil kan säljas utan titel, men som regel är detta något att undvika. Du bör också vara medveten om att lagar varierar från land till land och i olika regioner i världen, om du försöker att sälja en bil utan en titel, ska du prata direkt med din lokala avdelning av motorfordon.

Även i områden där sälja utan titel är tillåtet, kan du ha problem med att sälja bilen, eftersom de flesta säljare är misstänksamma köpare som inte har titlar. Som köpare bör du se upp även av personer som försöker sälja bilar utan namn, se till att du förstår omständigheterna, och ingå kontrakt på egen risk när en bil säljas utan titel.

En bil Titeln är en handling som styrker äganderätten till ett fordon. Det har också nyttig information såsom bilens miltal äntligen försäljning. Utan titel, finns det inget sätt att bevisa att du äger ett fordon utom genom att gå in i Vägverket och be dem att dra upp din titel rekord. När bilen säljs utan titel, innebär det att bilen kan vara stulen, och detta kan vara problematiskt för köparen. Det kan också vara svårt för köparen att registrera en bil som har sålts utan titel. Den vanligaste orsaken till att en bil som ska säljas utan titeln är i händelse av en bil som faktiskt ägs av en tredje part lien innehavaren, som en bank. I detta fall ska säljaren betala helst lånet och sedan sälja bilen, men när detta inte är ett alternativ, kan säljaren ombesörjer försäljning av bilen, medan lienholder överföringar titeln. I en situation där detta inträffar, kan det vara fördelaktigt att genomföra transaktionen på kontoret i leinholder, att se till att allt löper smidigt och att det inte finns några problem i framtiden.

Det är också möjligt att helt enkelt förlora titeln på en bil, och då kommer vissa människor kan försöka att sälja sina bilar utan titlar. Få en ersättning titel är vanligtvis inte så svårt, och det rekommenderas starkt om du har förlorat kontakten med titeln till ditt fordon. Om att få en ersättning titel är inte ett alternativ av någon anledning, kontakta din institution för motorfordon och ta reda på om de tillåter överföringar av bilar med förlorade titlar. Normalt kommer de att ge ett "förlorat titel form" som ges till köparen av bilen så att han eller hon kan registrera den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.