Hur ska jag Drive i snön?

Om du behöver köra i snö bör du göra det försiktigt, och du bör vara utrustad med rätt utrustning. Snö innebär ett antal risker för förare, och det kan vara mycket farligt, särskilt när snö kombineras med snöblandat regn eller regn, som kan orsaka fickor av is och bildar på vägen. I en situation där snö är på väg ner kraftigt eller vägar i ditt område inte har plöjt, slipat eller saltade, bör du avstå från att köra tills förhållandena förbättras. Det första steget för att köra säkert i snön är ha en säker bil. Kontrollera att dina däck är helt uppblåsta och i gott skick. Din vindrutetorkare och belysning bör även i fungerande skick, och dina fönster bör rengöras invändigt och utvändigt så att de inte kommer att dimma upp och skymmer sikten. Om snöfall har varit tung, ska du utrusta din bil med snökedjor, vilket kommer att förbättra din dragkraft. Om du bor i ett snöigt område, kanske du även vill använda specialiserade vinterdäck på vintern.

Förarmiljön i snön kan gå illa snabbt. Du bör beståndet din bil med bloss i händelse av en olycka, så att du kan öka din synlighet, tillsammans med vatten och filtar för att du inte blir uttorkad och varm om du kör fast. En arbetsgrupp ficklampan är också ett mycket användbart verktyg för att ha. Det viktigaste att komma ihåg när du kör i snö är att det långsammare du går, desto säkrare är du. Köra långt under hastighetsbegränsningen så att du har gott om tid att reagera på faror i vägbanan, och lämna en god marginal mellan dig och andra bilar på vägen. När du når svängar, broms innan du kommer till svängen och påskynda ut av det, vilket kommer att förbättra din dragkraft och förhindrar sladdar. Alerten i snön, och vara medvetna om att faror kan dyka upp i överraskande platser.

Om bilen börjar sladda på grund av snö och is på vägen, ta bort foten från gaspedalen och styra i medar. Undvik att använda bromsarna, eftersom detta kan orsaka din bil att glida eller Fishtail. Om styrningen till slira skulle få dig att glida in i mötande trafik, långsamt och försiktigt vrida i motsatt riktning. Du bör också vara uppmärksamma för hotade fordon när du kör i snön, leta efter andra bilar som får sladd eller svårigheter så att du kan undvika dem.

En vanlig orsak till olyckor i snön är så kallad "target fixation. " Om du går in i en medar eller bilen börjar förlora kontrollen, försök att hålla dig lugn. Om du fryser vid tanken på den stundande träd, telefonstolpe, eller mötande trafik, kommer du inte att kunna styra undan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.