Hur rättar jag till en Antifreeze Läck?

något gott med en frostskyddsvätska läcker att det gör sig framgår det mycket snabbt. Din temperaturmätare svingar, varningslamporna tänds, och ibland ånga strömmar från under huven på din bil, lastbil, eller SUV. När dessa saker inträffar, dra till vägkanten och stanna bilen så snart som säkert möjligt. Fortsätter att driva ett fordon som har förlorat sin kylvätska kan lätt leda till förstörelse av dess motor. En frostskyddsvätska läckage kan vara antingen externa eller interna. Om du upplever ett inre läckage, något som en dålig toppackning eller spruckna motorblock, är det bäst att ha fordonet bogseras till en mekaniker. En trasig topplockspackning eller spruckna motorblock kan läcka kylarvätska i en cylinder eller din olja från vevhuset. De är inte enkla reparationer, och kommer ofta kostar cirka $ 1,000 US dollar (USD). En extern kylarvätska läcka är lättare att diagnostisera och reparera. Först måste du bestämma var läckan pågår. De vanligaste källorna till läckage är den övre eller undre radiator slangar, de kylarlock, kylaren overflow reservoaren, eller inom radiatorn. Läckage kan också äga rum runt vattenpump, värmare kärna och insugningsrör packning. för att diagnostisera och reparera en läcka kylarvätska, kontrollera först kylarlock. Om du har tur, och kan inte plats några andra läckor, kommer problemet bara kan vara att den gemensamma jordbrukspolitiken har skadats och inte kan innehålla trycket av varm kylvätska i kylaren. Lösningen är att köpa en ny mössa. Kom ihåg att vänta tills bilen svalnat innan du tar bort gamla mössa, som facefull kokande glykol är mindre än behaglig upplevelse.

Nästa på listan är en kontroll av övre och nedre slangar radiator och slang klämmor. Du bör lätt kunna berätta om en slang är sprucken eller isär, eftersom kylvätska kommer antingen att droppa ut eller sprutar som en fontän. Byta övre slangen är en relativt snabb jobb. Byta nedre slangen är ofta en svår och smutsigt arbete. Om slangar verkar vara bra, kolla klämmorna.

Liksom alla mekaniska delar, kan slangklämmor försvaga och lossa med tiden, medan små luckor och utrymmen kring intag och utlopp öppningar. Ersätt bara klämmorna med nya. Byte av den övre slangklämmor är en barnlek, eftersom de är lätt tillgängliga. Återigen dock på grund av det trånga motorrummet på nästan alla sena modellbilar, byte av nedre slangklämmor kan leda till skrapade knogar och förbannelse. Den näst vanligaste källan till en frostskyddsvätska läcka sker i kylaren själv. Du kan prova quick fix, som är att hälla i en burk med en av de många tillsatser som bekänner att stoppa Pinhole kylare läcker. Ibland detta kommer att fungera, och ibland inte. En radiator kan skadas av inre korrosion, flygande stenar eller skräp, och ibland helt enkelt efter ålder själv. I alla fall är en tillsats reparera vanligtvis en tillfällig lösning, och så småningom din radiator måste det antingen repareras eller ersättas av en professionell. Den sista enkel reparation av en läcka kylarvätska ligger i din kylaren plastiska översvämningen reservoar. Denna reservoar tar i kylarvätska när det blir för varmt. När den har svalnat är det sugs in i kylaren. Om det finns ett hål eller spricka i reservoaren kommer du kylvätska lös på en regelbunden basis. Alternativen är antingen att försöka reparera den spricka eller hål med lim, eller köpa en ny reservoar.

Åtgärda ett läckande vattenpump, är värmare kärna, eller insugningsröret packningen mer komplex. Såvida du inte är kvalificerade mekaniker, faller de in i "inte prova detta hemma" kategori. Oddsen är, om du inte är mycket kunnig i bilreparationer, kommer du att orsaka mer skada än som redan finns.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.