Hur kan jag överföra min Auto Titel?

När ett fordon byter ägare, överföra Certificate of avdelning varnar myndigheterna på att fordonet har sålts, och den gamla ägaren inte längre är juridiskt ansvarig för det. Förfarandet för att överföra en automatisk titel varierar, beroende på var fordonet säljs, men den grundläggande mekaniken är oftast mer eller mindre samma. För folk köper en bil av försäljaren, kommer spelaren att ta hand om överföringen av titeln, och samma sak gäller för personer som säljer autos till återförsäljare. Kommer dock i privata transaktioner, köpare och säljare behöver överföra titeln. Om du vill överföra en automatisk titel, är det oftast nödvändigt att ha laglig Certificate of Title. Om titeln har tappats bort eller förkommit, kan Vägverket upprätta ett nytt, efter att ägaren har lämnat tydliga bevis på ägande. Ofta innefattar Certificate of Title ett formulär som används för att överföra äganderätten till en ny ägare, och den form innehåller raderna för uppgifter om köpare och säljare, tillsammans med försäljningspriset och vägmätarställning. I andra fall kommer det att behövas för att få en blankett från Vägverket att överföra en bil titeln. Förutom intyget om avdelning ifylld med rätt information kommer i allmänhet nödvändigt ha en köpebrevet, eftersom mätarställningen identifiering av alla personer som är inblandade i transaktionen, och fordonets registreringsnummer för fordonet överlåts. I vissa regioner är en smog och av bevis på försäkring också för att överföra en titel, och det kan vara nödvändigt att NOTARIELL ORDNING dokumentet för att bekräfta att fordonet inte avstår från den lagliga ägaren. Om det finns en säkerhet i fordonet från en långivare, kommer kreditgivaren att behovet av att frigöra en kvarstad innan fordonet kan vara lagligt överföras.

Även om överföringen kan ofta hanteras via mail, vissa köpare och säljare att hitta det lämpligt att gå in på kontoret vid Vägverket tillsammans för att överföra en auto titel. Detta är en bra idé av flera skäl. För det första ser den till att eventuella problem med överföringen identifieras och åtgärdas omedelbart. För det andra, innebär det att säljaren av fordonet för att bekräfta att titeln har överförts, så att han eller hon kommer inte hållas ansvarig för åtgärder för den nya ägaren, även om det är en bra idé att begära bekräftelse på att titeln överföras framgångsrikt cirka 30 dagar senare.

Det är viktigt att hantera alla aspekter av äganderättsöverföring ordentligt för att undvika rättsliga skulder och andra problem. De flesta regioner har publikationer som ger människor den information de behöver i hand för att överföra en auto titel, inklusive rättsliga krav och rekommendationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.