Hur kan jag förbättra bilarnas säkerhetsutrustning?

Det finns ett antal saker som människor kan göra för att förbättra fordonens säkerhet i deras personliga fordon och fordon som används för arbete. Kraschar är en ledande orsak till dödsfall och skador i världen, och många olyckor med fordon kan förhindras genom att observera några grundläggande säkerhetstips. Drivrutiner ska alltid komma ihåg att säkerheten kommer först, om man kör till affären eller inleda en trans-continental road trip. Det första steget för fordonssäkerhet kör bil eller använder ett säkert fordon. Människor på marknaden för fordon som kan dra nytta av manskap krocktester och andra rapporter som kan ge information om hur säker en viss bil. Information om passiv säkerhet finns för bilar, motorcyklar, lastbilar och båtar tillsammans med rekommenderade säkerhetsnormer som sidokrockkuddar och särskilda byggteknik. Som en allmän regel, att en nyare bil är, desto säkrare blir. Det är också viktigt att iaktta rekommenderade försiktighetsåtgärder fordonets säkerhetsanordningar som exempelvis sitta fastspända med bilbälte i bilen, med flytvästar på en båt och installera bilbarnstolar ordentligt. Särskilda rekommendationer återfinns ofta i instruktionsboken av ett fordon, och de kan tryckas i lätt att se områden, såsom dörr sidostycken. Förutom fordon specifika säkerhet, allmän säkerhet tips som bilism långsamt i dåligt förhållanden, att uppmärksamma vad som är framåt och övervakning omgivande trafik kan också minska risken för olyckor.

Underhåll är en annan viktig aspekt av fordon säkerhet som ofta ignoreras. Rutinunderhåll håller ett fordon i bättre form, och gör det säkrare, genom att se till att alla dess system fungerar. Saker som däck och bromsar, till exempel, är avgörande för säkerheten, och de är ibland ignoreras tills ett mindre fel blir en allvarlig säkerhetsrisk. Däcken skall vara fyllda regelbundet och undersöks för slitbaneslitage, och bromsar bör också rutinmässigt testas. Likaså bör säkerheten avstängning växlar och liknande åtgärder på båtar undersökas regelbundet för att bekräfta att de är i gott skick.

Att sätta upp en vanlig underhållsschema är en utmärkt plan för att upprätthålla fordonssäkerhet. Ta regelbundna säkerhet kurser kan också förbättra den allmänna säkerheten, även för människor med massor av fordon erfarenhet drift. Säkerhetsrekommendationer förändras periodvis, och ibland uppdateras på grunderna kan även vara mycket lämpligt. Med dessa kurser kan också tjäna folket en rabatt på sina försäkringar, ett mervärde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.