Hur använder jag Frequent Flyer Miles?

Det finns flera sätt att använda frequent flyer miles, från frälsande dem att flyga gratis, att donera dem till välgörenhet. Flyers som är inskrivna i bonusprogram kan vara bra att tänka framåt om de olika sätt på vilka de kan utnyttja sin miles, eftersom det inte alltid nödvändigtvis vara meningsfullt att bara använda dem gratis flygresor. Varje flygbolag har också något olika policy för hur och när miles kan användas och när de löper ut, och det är en bra idé att läsa flygbolagets politik noga vid registrering i ett bonusprogram.

Airlines inledde bonusprogram för att bygga upp kundlojalitet. Ursprungligen var tanken bakom sådana program är mycket grundläggande: som kunder plågas upp miles flyga fram och tillbaka, höll flygbolaget reda på dem, och kunderna kan välja att lösa in miles gratis flyg. För personer som flög en hel del, gjorde dessa program flyga billigare, och de byggde upp kundernas lojalitet till flygbolagen, eftersom de oftast inte överlåtas. Det är fortfarande möjligt att använda frequent flyer miles köpa flygbiljetter, men det finns några andra alternativ.

För kunder som vill använda frequent flyer miles köpa en flygbiljett, ska kunden ringa flygbolagets bokningsnummer och förklara att han eller hon vill boka en resa med frequent flyer miles. Flygbolaget personal kommer att titta upp kundens nummer för att avgöra hur många miles finns, ta bokningen och dra miles från kundens konto för att betala för det. Kunderna ska vara medvetna om att flygbolagen inte erbjuder en milstolpe för mil option, med andra ord, om en kund flyger från New York till San Francisco, han eller hon inte kan vända sig och använda miles från den resan betala för flygresan hem. Många flygbolag har också strömavbrott och reserestriktioner för människor som bok med miles, och dessa kunder kan även vara bumped från flyg att ta emot personer som betalat fullpris.

Om ett flygbolag inte erbjuder resa till en plats någon vill nå, kan det vara möjligt att använda frequent flyer miles köpa ett code sharing biljett. Många flygbolag har partner eller code sharing agreements att utöka sina tjänster. Inrikesflygbolag A, till exempel, kan partner med International Airline B att erbjuda flygningar. Innan du använder frequent flyer miles för att boka en resa bör passagerare tänka på kostnadseffektivitet. Det kan vara billigare att köpa en biljett kontant, och att använda miles för något annat. Det kan hjälpa till att hålla reda på hur mycket varje flygbiljett kostar så att värdet av frequent flyer miles kan förstås i termer av kontanta medel spenderas.

Vissa flygbolag tillåter människor att köpa uppgraderingar med sina frequent flyer miles , som kan vara ett mycket effektivt sätt att använda dem. På en lång resa, till exempel, kan någon betalar kontant för en vanlig buss biljett, och sedan uppgradera med miles to business eller första klass. Kunder som rack upp en massa miles kan också ha rätt till saker som tillgång till en flygplats lounge och andra förmåner, såsom prioritering bokning och incheckning. Flygbolagens kunder kan också använda frequent flyer miles att betala för olika varor och tjänster. Många flygbolag partner med hotell, som hyrbil företag och återförsäljare tillåter sina kunder att spendera sin miles på dessa produkter.

Ett annat alternativ för frequent flyer miles är donation till välgörenhet. Donerade miles kan användas för att ge resa till medlemmar av de väpnade styrkor som försöker komma hem på permission, eller för personer som behöver resa till sjukvård. Om miles är på väg att löpa ut, är det väl värt att överväga välgörenhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.