Vilka olika typer av missöden?

Om du vill dra en släpvagn eller en annan bil bakom ditt fordon behöver du ett problem. Det finns fem klasser av skavanker, alla med olika vikt betyg, så du måste ha en god uppfattning om vad du behöver dina ryck efter innan du börjar titta.

Klass 1 missöden dra upp till 2. 000 pounds eller 907 kilo, de kan användas för att dra en släpvagn som är två meter eller 1,8 meter lång, eller en båt som är 14 fot eller 4,3 meter lång. Dessa missöden är bra för att användas på mindre bilar, såsom små sedanmodeller, sportbilar och kompakta bilar. Även om vissa klass 1 skavanker finns endast tillgängliga i konstruktioner som fäster mot stötfångaren, något skumt som fäster på ramen på något sätt är mer önskvärt. Du kan också få något skumt med en avtagbar tunga, så att när du inte bogsering något du inte behöver ha något skumt sticker ut från bakändan av bilen, men om du tänker på bogsering ofta, du är antagligen bättre med ett ryck som har en permanent anbringad tunga.

Klass 2 missöden dra upp till 3500 pounds eller 1. 588 kg, de kan användas för att dra en släpvagn som är 12 fot eller 3. 7 meter lång, eller en båt som är 20 fot eller 6 meter lång. Dessa missöden fungerar bra på större bilar, exempelvis medelstora sedanmodeller och minibussar, men är inte lämpliga för kompakta bilar. Liksom alla större skavanker, klass 2 missöden fäster ramen för ett fordon.

klass 3 missöden är mer tunga missöden. De finns i olika storlekar, men den största av dem kan dra upp till 5000 pounds eller 2. 268 kg. En klass 3 lås kan användas för att dra en 24-fots eller 7-meters båt trailer.

klass 4 missöden är också mycket mer tunga skavanker, särskilt eftersom deras fästen fördela vikten mer jämnt längs ram av lastbilen som gör det bogsering. Klass 4 missöden är utformade för användning med full storlek lastbilar, och kan lätt dra 7,500 pounds eller 3. 402 kg.

klass 5 skavanker är den största missöden tillgängliga. Liksom klass 4 skavanker utnyttja de tunga fästen anpassade för att fördela vikten mer jämnt längs ramen för den lastbil som hindrar en ojämn belastning släpps ut på drivaxlar eller suspension i baksätet på bilen. Klass 5 missöden kan dra så mycket som 14,000 pounds eller 6. 350 kg.

tydligt och välja något skumt på din bil är ett viktigt beslut, ett måste du vara fullt förberedda och väl utbildade för att göra. Det är viktigt att veta vad du kommer att använda missöde för, och hur mycket vikt du skulle eventuellt kunna dra, liksom vilken typ av fordon kommer att göra det drar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.