Vilka är de delar av en Tändsystem?

Tändningssystemet i din bil är som ett stort kretskort som distribuerar energi inom hela bilindustrin för att få det att gå och hålla den igång. Effektiviteten i tändsystemet gör inte bara ditt fordon går även påverkar motorns prestanda som leder till bättre bränsleekonomi och mindre föroreningar och utsläpp. Det finns två delar till ett tändsystem. Den första heter primärsidan och den andra är den sekundära sidan. Primärsidan består av distributören och elektroniska modulen och sekundära består av tändstift och kablar, en tändspole, rotor och i vissa system distributören. Tändsystemet är beroende av fordon batteriet att ge en gnista som sätter tändsystemet i rörelse och startar fordonet.

 • Ignition Key : Det viktiga är den första och mest kända delen av ett tändsystem. När nyckeln vrids det släpper låg spänning el från primärkretsen av tändsystemet. Denna el går då till tändspolen.
 • Tändsystem coil : denna del av tändsystemet är en elektromagnet och en induktor som förvandlar hög spänning från fordonen batteriet. Spolen är ansluten till distributören.
 • Tändstift : The tändstift och gnista kablar kraft el till motorn skapar en spänning på mellan 40. 000 och 100. 000 volt. Även om de är enkla och ganska små delar av en tändsystemet, när tändstift eller kablar slits ut, kommer att fordonet inte körs. Det är därför bra verktyg vård innebär att få en regelbunden tune-up.
 • Distributör : The distributör i ett tändsystem själv har två delar, rotorn och distributören cap. Liksom namnet antyder, distribuerar denna del el från spolen till tändstift och kablar och flaskor av fordonets motor. Antalet cylindrar beror på fordonet, men är ofta antingen fyra eller fem cylindrar. Liksom tändstift och kablar distributören lock och rotor bli utslitet och behöver bytas ut regelbundet.

  Många nyare fordon har tändsystem som inte har en distributör som är lämpligt kallas en distributör mindre tändsystem. Arbetet distributörens sker direkt genom användning av modifierade tändstift. Denna typ av tändsystem också innehåller inte tändstift kablar. Dessa fordon är mer miljövänliga och bränsleeffektiva samt minska behovet av ofta tune-ups.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.