Varför är en förgasare som krävs i en gasmotor?

förgasaren i en förbränningsmotor används för att reglera och hålla rätt blandning av luft och bränsle i förhållande till motorns belastning. När en förbränningsmotor antänds sitt bränsle, det skapar en stor mängd energi i form av expanderande gas och överför denna energi till dess specifika ändamål. Ty en inre funktioner förbränningsmotor med tända bränsle, rätt kombination av luft och bränsle är nödvändigt för att skapa den rätta summan av förbränning, precis som i en braskamin, reglering av luften är nödvändig för att bibehålla önskad mängd värme och Användningen av bränsle-i detta fall, trä.

förgasaren utför flera uppgifter samtidigt. Det filtrerar luftintag, beräknar den nödvändiga förhållandet luft bränsle baserat på motorns belastning och distribuerar rätt mängd bränsle till luftströmmen matar motorn. Med hjälp av en del kallas venturirörets , skapar förgasaren ett område med lägre tryck än atmosfärstrycket-allmänt känt som en vakuum -och använder det tryckdifferens till mätare för bränsle i motorn. Förgasaren måste utformas så att förhandla fram ett antal variabler, t. ex. temperatur av både luft och motorn av förändringar i acceleration, och skillnaden mellan de som arbetar med ett delvis öppet spjäll och ett helt öppet spjäll.

Delvis på grund av de många komplicerade funktioner som förgasaren är ansvarig, fordonsindustrin förgasaren har mestadels ersatts med elektronisk bränsleinsprutning. Denna process inleddes med tillägg av elektroniska komponenter till förgasaren i början av 1980-talet, vilket snart ledde till omfattande utbyte av förgasaren. Även förgasaren är en enkel apparat som är mycket lättare att arbeta på än mer komplicerade bränsleinsprutning, elektroniskt system är bättre på att optimera prestanda. Medan förgasaren kan utföra flera uppgifter samtidigt, kan elektroniska insprutningssystem dela in dessa underaktiviteter i olika system och skapa den mest effektiva systemet för varje enskild uppgift.

Eftersom förgasaren är lättare än ett elektroniskt insprutningssystem, är det fortfarande vanligt förekommande på motorcyklar och andra små bilar. Äldre bilar innehåller fortfarande förgasare, och det finns en vanlig marknad för nya och begagnade förgasare för dessa fordon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.