Varför är det farligt att köra efter regn?

Det finns ett antal skäl till varför det är farligt att köra efter regn eller att köra i regnet. När du kör efter regn, bör du vara medveten om att ytan på den vägen är täckt av en tunn hinna av vatten, olja och fett som kan minska din dragning och orsaka din bil att sladda. Under körning i regn, har du också brottas med dålig sikt. Genom att köra långsamt och tappa koncentrationen, kommer du att förebygga olyckor som kan orsaka skador, skador eller förlust av liv. Det är också mycket viktigt att hålla dina däck väl underhållet för bästa möjliga väggrepp.

Regn gör för hala vägar, speciellt när det inte har regnat på länge. Detta beror på oljiga ämnen som smörjmedel och olja rinna från bilar som folk kör, och dessa ämnen ackumuleras på ytan av vägen tills de spolas bort. Den första regn kan lossa dessa flottiga material, skapar en oljig slick på ytan av vägen som kan göra körningen mycket farlig. Om du kör efter regn, måste du vara medveten om att detta slick kan påverka din förmåga att köra bil, speciellt vid höga hastigheter. En lång, kan hårda regn också orsaka djupa pölar på ytan av vägen som kan ge din bil till sjöflygplan, huvudsakligen skumma över vattnet. Dåligt dränerade vägar kan täckas i stora vattensamlingar som inte kan verka djupa och allvarliga tills du kör på dem och bilen snurrar utom kontroll. Du bör undvika vattenpölar när det är möjligt när man kör efter regn, och du bör köra långsamt genom vattenpölar om du inte kan gå runt dem för att undvika vattenplaning. i regn, är dålig sikt ett allvarligt hot mot körsäkerhet, eftersom du kan vara mindre medvetna om mötande bilar, fotgängare och risker på vägen. Det är viktigt att ha bra vindrutetorkare, och det hjälper till att lämna lamporna på och köra långsamt när det regnar så att du är bättre förberedd för oväntade faror. Detta är särskilt viktigt i stormigt väder, då du kanske måste brottas med fallande trädgrenar, nedskjutna kraftledningar, eller jordskred under enheten. Om du kan undvika det, kör inte i farliga väderförhållanden.

Om du hamnar i en medar när du kör efter regn, det viktigaste för stannar är lugnt. Styr försiktigt i Skid och stoppa snabbare, vilket gör bilen för att hitta vägen igen. Om du har låsningsfria bromsar, pressa dem hårt som du kommer ut från hålen för att ta bilen till stillastående, om du inte har låsningsfria bromsar, pump dina bromsar när bilen har funnit vägen igen. Du kanske också vill blixt dina lampor eller aktivera ditt faror på, för att varna andra bilar på vägen till det faktum att du har ett problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.